Tekirdağ'da, özel bir okul, öğrencilerin pilotluğa ve havacılığa ilgisini artırmak amacıyla 1972 Piper 31-A modelinde Amerikan yapımı 8 kişilik uçağı bahçesinde sergiledi. Bazı derslerini zaman zaman uçak içinde işleyen öğrenciler, uçağın pilot kabinine binerek uçağı inceleme fırsatı buluyor.

İSHAK ALATON'UN ÖZEL UÇAĞI

1972 yapımı uçağı bir dönem Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un kullandığı, uçağın uçuş ömrünü tamamlamasının ardından Atatürk Havaalanı hangarında jilet olmak için hurdaya ayrıldığı kaydedildi. Havaalanı ile temasa geçen okul yönetimi, uçağı okul bahçesinde sergilemek amacıyla belli bir ücret karşılığında uçağı satın aldı. Kanatları sökülen uçak TIR'la okul bahçesine getirildi. Burada uçağa kanatları takıldı.

Öğrencilerin havacılık alanındaki ilgisini artırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen Okul Müdürü Zafer Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu uçakla çocuklarımızı havacılık alanında ilgi uyandırmak istiyoruz. Mesleki anlamda da teşvik etmek için bu uçağı buraya getirdik. Bu uçağı Tekirdağ'ın birçok yerinden gelen öğrenciler ziyaret etti. Teknoloji anlamında da onlara faydalı olduğumuzu düşüyoruz. Uçağımız 8 kişilik bir uçak, şu an kullanılmıyor. Çocuklarımıza teknolojiyi tanıtmak havacılığı sevdirmek için bu uçağı kullanıyoruz. Uçağımızda zaman zaman öğrencilerimiz etkinlik yapabiliyor. Uçağımızı dışarıdan gelip ziyaret edenler de var. Onlara da kapımız açık gelip uçak hakkında bilgi alıyorlar."

Uçağı sergilemeye başladıkları günden itibaren farklı tepkilerle karşılaştıklarını anlatan Okulun Müdürü Zafer Erdoğan, şunları söyledi: "Bazıları uçağı okul bahçesinde görünce şaşırıp bize uçak mı düştü? diye soruyor. Çok farklı tepki alıyoruz. 'Bu uçak neden burada, ne zaman geldi, nasıl indi?' diye soranlar var."