Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin"den devraldığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı görevini 13 yıldır sürdüren Behçet Oktay (52), doğum gününde yaşamına kıydı.
Oktay"ın, Ergenekon soruşturmasında isminin geçmesi ve özel yaşamındaki sıkıntılar nedeniyle mesai arkadaşlarına, “Kafama sıkacağım” dediği öğrenildi.
Oktay, önceki gün bazı arkadaşlarıyla akşam yemeği yedikten sonra dairesine gitti. Buradan 02.00 sıralarında ayrılan Oktay"ın arabası kara gömüldü. Halil K. adlı arkadaşı da sinirli ve alkollü olduğu öğrenilen Oktay"a yardıma indi. Aracı iterek kurtarmaya çalışan Oktay"ın 38 kalibrelik Smith Wesson silahı düştü. Sinirlenen Oktay, “Bunaldım artık, bu işler hep beni buluyor” diyerek aldığı silahı, şakağına dayayarak ateşledi. Oktay, kurtarılamadı.
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan iki özel harekâtçı İbrahim Şahin"le Oktay"ın “Kendisiyle ilgilenin” ricası üzerine görüştüklerini söylemişti.
Oktay için bir tören düzenlendi. Oktay"ın eşi Şengül, oğulları Mehmet Toğan ve Burak ile kızı Gökçen"in yanı sıra Atalay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık"ın katıldığı törende Genel Müdür Oğuz Kağan Köksal, “Bir kahramana bu sonun yakışmadığını” söyledi.
Bu arada, olayın ardından Oktay"ın aracında yapılan aramada kurusıkı bir tabanca da bulundu.


MİLLİYET