yunus-yapucu-001.jpgKahvaltıya  OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı ve ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, Genel Müdür Hakan Maraş, Yönetim Kurulu Üyesi Satın alma Müdürü Fatih Maraş, Yönetim Kurulu Üyesi Servis Müdür Yardımcısı Özgür Maraş, Fabrika ve Üretim Müdürü Hüseyin Serçe, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Erdem Bilgili, Genel Sekreter Serinay Özlü ve İnsan Kaynakları Müdürü Kazım Önder katıldı.

Kahvaltı sırasında Genel Sekreter Serinay Özlü tarafından OKT Trailer'ın yıllara göre  yapmış oldukları çalışmalarla ilgili tanıtıcı bir sunum yapıldı.

OKT Trailer yönetim kurulu düzenlenen kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

OKT Trailer Fabrika ve Üretim  Müdürü Hüseyin Serçe,'' İşkurla ortak olarak   25 kişilik bir kurs açtık. Açılan bu kurstan 13 kişiyi istihdam edebildik. Kursa katılan arkadaşları pratik olarak geliştiriyoruz.Ondan sonra üretim sahamıza alıyoruz.Ayrıca Adalet Bakanlığı ile birlikte hareket ederek Aydın Açık cezaeviyle yapmış olduğumuz bir programımız vardı.Oradaki 25 arkadaşımıza da kaynak eğitimi verdik. Serfitikalarını verdik şuan . 2 arkadaşımız bize geri dönüş yaptı diğerlerinin de dönüş yapmalarını  bekliyoruz. Bizim asıl amacımız OKT akademiyi kurmak. Akademi için ilk adımları atıyoruz  ve 1 Temmuzda 25  kişilik bir  ekiple ilk şeyimizi vereceğiz.

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş ise , Bizim yapmış olduğumuz üretime yönelik, personel ihtiyacı kıyaslama için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın Aydın bölgesinde  bulunan bir çok firmaya göre farklılık gösteriyor.Birincil noktada kaynak imalatı personelin elinden çıkan noktaya baktığı için hem kalite anlamında,hem de sanayi de bilinen kaynak mantığının üzerinde kaynak  yapılması gerekiyor.  Buradaki arkadaşlarımızı bir çok eğitimden geçirdikten sonra işlerimizi yapabiliyoruz çünkü biz Basınçlı kap imal ediyoruz. En ufak bir hatayı kaldırmayacak şekilde belgeli işçiler ile çalışıyoruz. İşkur'la  son iki yıldır yaptığımız çalışmaların ilk 6 ayında verim sağlayamadık. Bunun sebebi de İnsanlar kaynakçı kursu açıldığı zaman devletin verecek olduğu oradaki bir takım ücreti  göz önüne alıyorlar ve 60 günlük eğitim sonrasında  25 kişilik ekipten sadece 2 kişi kalıyor. İşkurla açmış olduğumuz kurslardan kazanmış olduğumuz çok yetenekli arkadaşlarımız var. İşkur'la yapacak olduğumuz eğitimler önümüzdeki yıllarda da devam edecek'' şeklinde konuştu.

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, ''Her iş yerinde olduğu gibi  iki yıl önce işçilerde işe geç gelme, bir gün hiç gelmeme  gibi sıkıntılarla uğraşıyorduk.Şu an o psikoloji atlattık. Sabahları güne yüzde 95 ortalama ile başlıyoruz. bu önceki yıllarda 70-80 lerde dolaşıyordu.Aydın'da böyle bir istatistik yapılsa bu oran 80'lerde felan çıkar. Firmamızda  çalışan kişilerin resmi işlemlerini yapabilmeleri için cuma günü öğleden sonra izin veriyoruz.  böylelikle devamlılığı da sağlamış oluyoruz.Çalışanlarımızın huzurlu bir ortamda çalışması kendileri açısından çok önemli'' dedi.

OKT Trailer Yönetim Kurulu Başkanı ve ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, OKT Trailer'in Damper ve Tanker İmalatı yönüyle düşünüldüğünde Türkiye'de ilk üç firma arasında olduğunu belirtti.

Kahvaltı sonrası OKT Trailer Fabrika ve Üretim Müdürü Hüseyin Serçe ve İnsan Kaynakları Müdürü Kazım Önder basın mensuplarına fabrikayı gezdirdi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!

dsc_0251.jpg
dsc_0257.jpg
dsc_0270.jpg
img_0486.jpg
img_0498.jpg