NTV'deki 'Sade Vatandaş' programında Zafer Algöz ve Janset'i konuk eden Okan Bayülgen, BİROY adı altında toplanarak telif hakları konusunda mücadele etmeye çalışan oyunculara tam destek verdi.

Bu arada yapımcıların da bu konuda destek olmaları gerektiğinin altı çizildi. Okan Bayülgen, sözleşmelerdeki maddelerde oyuncunun tüm haklarının ellerinden alındığına dikkat çekerek, meslek birliğinin oluşmasıyla birlikte oyuncuların yapımcılara kendi sözleşmeleriyle gidebileceklerini belirtti ve "Hazır bir sözleşmen var ve 'Ben bu sözleşmeyle geliyorum' diyeceksin. Sen bunu nerenden uydurdun, niye böyle bir şey istiyorsun' diyemeyecekler. Bizdeki sözleşmeler öyle değil tabi. Oyuncuyu kıstırımışsın. Onun saflığından, iyi niyetinden ve kariyer hırsından yararlanıyorsun" dedi.

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre Bayülgen, yapımcılık yapmaya başladıktan sonra karşılaştığı bazı ilginç durumları da izleyenlerle paylaştı. Yapımcıların bazılarını görgüsüz olarak niteleyen Okan Bayülgen, şöyle konuştu:

"Bizim yapımcılarımız büyük oranda çok görgüsüz. Ben yapımcılığa başladım ya, bir iki tane televizyon programı yaptım. Konuşmalar şöyle geçiyor bunlarla: "Okan, kaç paran var İsviçre bankalarında?', 'Nası yani? Niye İsviçre bankasında param olsun?', 'Kaç paran var?'. Bu nasıl olabiliyor? 'Bari bir şey yap, bir şey al, biz seni zengin görelim, zenginliğini görelim!' falan, öyle bir şey de yok. Korku içerisinde. Bu ülkede yaşayan, biraz çekinen insanlar var ya, onlara benziyorlar. Paraları yurtdışına kaçırmalar bilmem neler. Çok acayip! Sinemaya geri dönse. Herkes sınıf atlama derdinde, başka bir şey yok!"