Gezi eylemlerinin birinci yıldönümünde yapılan protesto çağrılarına beklentilerin aksine kitlesel bir katılımın olmayışı ilginç yorumlaya konu oluyor. Eylemlere ilk günlerde destek verip sonrasında geri çekilerek tepki toplayan Okan Bayülgen, eylemlerin birinci yıldönümünde Taksim'den Gezicilere seslendi.
 
"İSTİKLAL'DEYİM GELSENİZE!"
 
"İstiklaldeyim gelsenize!" diyerek eylemcilere seslenen Bayülgen "Evden yazmakla olmuyor değil mi :)" tweet'iyle başladığı Gezi eleştirilerinde çarpıcı ifadeler kullandı. Gezi eylemcilerinin Twitter'dan gösterdiği tepkilere karşın sokakta olmayışını eleştiren Bayülgen "Küfür etmekten başka ne yapabilirsin?" diye sordu.
 
EVDE YAZMAKLA OLMUYOR DEĞİL Mİ?
 
İşte Bayülgen'in Gezi eylemcilerine yönelttiği eleştiriler:
 
"Ben hep sokaktaydım. Parktaydım. Bilmiyorsan izle! Twitterden delikanlılık yapmaya devam et, hayatı ıskalamaya da.. Ya da işe yarar bir şey yap! Demokrasi mücadelesi hergün! Düşün bakalım ne yapabilirsin? Küfür etmekten başka ne yapabilirsin? Kolay gelsin:) Ama diyorsan ki, "yemiyor", benim gücüm ancak benim gibi düşünen, beni seven adamlara yetiyor, o zaman bana sallamaya devam et! Kolay gelsin:)"