Güler, Cuma Namazı çıkışında TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine AKP'nin iktidara geldikten hemen sonra OHAL'ın kaldırılmasına karar verdiğini hatırlatarak, "Biz demokratikleşme çalışmalarına hız vererek, terörle mücadelenin başarıya ulaştırabileceğine inanıyoruz. OHAL tedbirleri Hükümetimizin şu anda uygun gördüğü tedbirlerden biri değildir. Geçmişte de OHAL'ın fayda getirdiğini söylemek mümkün değildir" diyerek şunları söyledi:
 
"TBMM, Hükümete böyle bir yetkiyi vermiştir. Gereğini, şümulünü, kapsamını, nerede olacağını kendileri belirleyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ile başa çıkmak mümkün değildir. Terör hareketlerinin Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, ulusal bütünlüğünü tehlikeye atmasına karşı, meşru güçler ile hukuk devleti kuralları içerisinde gerekli tedbirler alınacaktır. 
 
Siyasi partilerin bu konuda birlik ve beraberlik içinde olacağına inanıyorum. Çünkü, bu Hükümet, parti meselesi değildir. Bu, Türkiye'nin bugün devraldığı bir mesele değildir, uzun zamandan beri devam eden bir meseledir. Bunun çözümü çok bilinmeyenli bir denklemdir ama bunun kararlılıkla en aza indirilmesi, dağdakilerin indirilmesi, terörün minimize edilmesi... Bu arada hem terörle mücadeleye ilişkin çalışmalar hem de demokratikleşme çalışmaları devam edecek. Yeni Anayasa düzenlemesi de bu konuda önemli bir fırsattır."
 
AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da konuya ilişkin sorulara, OHAL'in çözüm olmadığının altını çizerek, "Hatta Öcalan bile (Bizim bir şey yapmamıza gerek kalmadı, devlet yanlış adımlar attıkça, hukuk dışına çıkarak mücadele ettikçe, vurdukça biz daha da büyüdük) demiştir. O dönemde bunların hepsi uygulanmıştır" dedi. Akdoğan şöyle devam etti:
 
"Bu, teröre çare olmadığı gibi sorunun daha da derinleşmesine sebep olmuştur. Bu yüzden tüm partiler bu sürece destek vermelidir. Sorunu doğru analiz ve teşhis ederek, doğru çözüm önerileri getirmelidir. Terörle mücadelede destek vermek, Hükümete veya bir partiye destek vermek değildir, ülkenin geleceğine destek vermektir. Biz bu çerçevede bütün partilerin daha sorumlu olmasını ve daha gerçekçi çözüm önerileri getirmesini bekliyoruz."
 
TERÖR GÖRÜŞMESİ
Akdoğan, TBMM'de Çarşamba günü yapılacak terör konulu genel görüşmeye ilişkin de "Bu, hepimizin ortak sorunu, yaşanan acı hepimizin acısıdır, hepimizin yüreği dağlanmaktadır. Elbette her konu siyaset konusudur, siyaset dışı değildir ama ulusal bir meseledir. Bu sorunu çözen ülkeler, muhalefetin sorumlu davrandığı, sorumluluk üstlendiği ve Hükümete destek verdiği ülkelerdir. Türkiye'de de biz bu sorunu çözeceksek, muhalefetin daha sorumlu davranması ve tam destek vermesi gerekir" dedi.
 
Akdoğan, Deniz Feneri Davası'ndaki tahliyelere ilişkin soruları "Bilgim yok" diyerek yanıtlamazken, Güler de "Devam eden davalara ilişkin benim bir değerlendirmemim olması mümkün değil" cevabını verdi.