KADINA şiddet bu kez İstanbul ’un göbeğinde bir anneye oğlundan geldi. 5 yıl önce eşinden boşanarak Beşiktaş ’ta yalnız yaşayan 55 yaşındaki Saadet B.’nin oğullarından Barış B., Londra’da bir firmada üst düzey yönetici oldu. Diğer oğlu Serkan B. ise işsiz ve alkol bağımlısı olarak hayatını sürdürmeye başladı. Burada sürekli Saadet B.’yi darp ederek, annesine hayatı zindan etti.

Annenin şikâyetleri üzerine, Serkan E. hakkında son 2 yılda 10’ün üzerinde dava açıldı. Ayrıca bugüne kadar hakkında açılan tam 25 dava bulunan Serkan B., yağma suçundan cezaevine konuldu. Ancak 4 ayın sonunda tahliye edildi. Oğlunun serbest kaldığını öğrenen anne Saadet B. ise soluğu bir kez daha mahkemede alarak, “Can güvenliğim yok, tekrar koruma kararı verilsin” dedi. Mahkeme de Serkan B. hakkında 3 ay süreyle evden uzaklaştırma kararı verdi.

BALKONDAN ATLADI
Ancak Serkan B. annesinin taşındığı yeni evin adresini öğrenmeyi başardı. Evin önünde annesi ile karşılaşan oğul para istedi. Saadet B. de cebindeki 50 TL’yi verdi. Bu parayla alkol alan Serkan B., ikinci kez apartmanın kapısına geldi ve annesinin evine girmeyi başardı. Eşyaları dağıtarak para ve mücevher arayan Serkan B., amacına ulaşamayınca eşyalar ile kapıları kırmaya başladı. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine polis geldi. Serkan B. ise mutfaktan aldığı bıçağı boğazına dayayarak kendisini öldüreceğini söyledi. Polis müdahale etmedi. Ama Serkan B. bu sefer polisin gözü önünde bıçakla annesine saldırmaya başladı. Saadet B., kaçarak kendini üçüncü kattaki evin balkonundan attı. Hastaneye kaldırılan Saadet B.’nin bacağında çok sayıda, omurunda 5 ayrı kırık bulunduğu belirlendi.

FELÇ KALABİLİR
Tedavi altına alınan annenin felç kalma ve iç kanama riski bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan Serkan B. ise savcılık tarafından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme tutuklama kararı vermedi. Serkan B. hakkında adli kontrol uygulanması karara bağlandı. Oğlu Barış B. aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe veren Saadet B., karara itiraz etti. Cumhuriyet savcısı da serbest bırakılan Serkan B.’nin tutuklanmasını talep ederek mahkeme kararına itiraz etti.