Kuşadası'nda görev yapan öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen voleybol turnuvasının ardından futbol turnuvasında da büyük bir rekabet yaşıyor.
24 Kasım 2007 öğretmenler günü kapsamında Kuşadası merkezi ile belde ve köylerdeki ilköğretim, lise dengi okulların öğretmenleri arasında gerçekleştirilen halı saha futbol turnuvası başladı.
Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi'nin yeni hizmete giren halı sahasında start alan turnuvaya, Kuşadası genelindeki ilköğretim okulu ve lisede görev yapan öğretmenlerden oluşan 11 okul takımı karşı karşıya geliyor. Turnuvanın A gurubunda Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Soğucak İlköğretim Okulu, Güzelçamlı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve Makbule-Hasan Uçar Lisesi, B gurubunda ise Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulu, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Çakabey İlköğretim Okulu ve Belkent İlköğretim Okulu takımları yer alıyor.
Öğretmenlerden oluşan takımların yer aldığı turnuvanın açılış maçı Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi ile Mesleki Eğitim Merkezi takımları arasında oynandı. Başlama vuruşunu Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'in yaptığı turnuvanın ilk maçını Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi 6-2 kazandı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, 24 Kasım'da kutlanacak öğretmenler gününe çeşitli etkinliklerle hazırlandıklarını belirterek, 22 Kasım Çarşamba günü yapılacak final maçlarının öğretmenler arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı artırdığını söylediler.