AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Niyazi Aykut, bir dershanede öğretmenlerle bir araya geldi. Eğitimci kişiliğiyle tanınan Aykut, Ankara’da öğremenlerin hakkını sonuna kadar savunacağının sözünü verdi.
Bir dershanenin öğretmenler odasında bütün öğretmenlerle bir araya gelen AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Niyazi Aykut, genç öğretmenlerle sohbet etti. Öğretmenlerin eğitim sektöründe sürekli torpil yapılıyor duyumlarını alıyoruz sorusuna cevap veren aday adayı Aykut, “Benim kızım 2004 yılında Samsun Amasya Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenlik bölümünü bitirdi. KPSS’de yeterli puan alamadığından dolayı hiçbir yere atanamadı. Kendisi ücret karşılığında öğretmenlik yapıyor. İdareci ve öğretmen atamalarının bir kriteri var. Her şey bilgisayar ortamında bir tek tuşa basmakla gerçekleşiyor. Hiç kimse kimseye torpil yapamaz. Bütün atamalar milli eğitim bakanlığı tarafından puan usulüyle gerçekleşiyor. Biz parti olarak hiçbir zaman bu tür gelişmelere müdahale etmedik, etmeyeceğiz. Herkes puanına göre yerleşecek. Bu sistem böyle devam edecek” dedi.
Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu hatırlatan Aykut, “Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Ankara’da bütün eğitimci kardeşlerimin de temsilcisi olacağım. Savcılarımızı, doktorlarımızı bütün bürokratlarımızı öğretmenler yetiştiriyor. Gelecek neslin daha iyi şartlarda yetişmesi için öğretmenlerimizin her zaman desteklenmeleri şarttır” diye konuştu.