İstanbul"daki okullarda 25 Kasım"da iş bırakma eylemine katılan öğretmenler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Okul müdürleri, o gün okula gelmeyen öğretmenlere “zanlı ifade tutanağı” göndererek, okula neden gelmediklerini yazılı olarak 7 gün içinde bildirmelerini istedi.
İstanbul Valiliği"nin eyleme katılan öğretmenler hakkında soruşturma açılması kararı üzerine, okullarda idari soruşturma süreci başladı. Soruşturmayı yürüten okul müdürleri, öğretmen hakkında hangi ceza verilmesi gerektiğini ilçe milli eğitim müdürlüklerine önerecekler. Bazı ilçelerde okul müdürleri kendi okullarındaki öğretmenlerinin ifadesini alırken, bazı ilçelerde de müdürler farklı okullardaki öğretmenlerin ifadelerini alacak.
25 Kasım"da okula gelmeyen öğretmenlerden bu konuda evrakları varsa bunu da bildirmeleri istendi. Böylece o gün doktor raporu alanlar soruşturma kapsamına alınmayacak.

Açıklama istendi
İstanbul"da raporlu ve raporsuz 15 bine yakın öğretmenin eyleme katıldığı belirtildi. Okul müdürlerinin uyarı, kınama ve maaş kesme cezası teklifi sunma yetkileri bulunuyor.
Eski Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, maaş kesme cezası verilmesi durumunda dava açacaklarını belirterek, “Uyarı ve kınama cezaları için dava açılmadığından büyük ihtimalle bu cezaların verilmesini bekliyoruz” dedi. Öğretmenlere gönderilen ifade tutanağında, “25.12.2009 tarihinde mazeretsiz olarak göreve gelmeme nedenleriniz hakkında bildiklerinizi 7 gün içinde bizzat yazarak açıklamanızı, varsa belgelerinizi eklemenizi rica ederiz” deniliyor. İmza kısmında ise okul müdürlerinin isimleri bulunuyor./milliyet