İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni projenin öğretmenlerin ufkunu açacağını söyledi. Tezsiz yüksek lisans programı için kayıtlar 10-23 Mart arasında alınacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Okan Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yüksek lisans yapmak isteyen öğretmenlere okullarda eğitim verilecek. Eğitim yoğunluğunu dikkate alan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve üniversite, öğretmenlerin yüksek lisans için üniversiteye gitmesi yerine okullarda eğitim vererek eğitimi öğretmenlerin ayağına götürecek. Yapılan protokolle daha uygun fiyata yüksek lisans yapma imkânı sunulacak.

Öğretmenlere yönelik geçtiğimiz yıllarda Gazikent Üniversitesi'nde yüksek lisans imkânı sağlayan protokol imzalanmıştı. Bin kişilik kontenjan kısa sürede doldu ve milli eğitim müdürlüğüne yüksek lisans için talepler gelmeye devam etti. Bunu dikkate alan milli eğitim müdürlüğü, Okan Üniversitesi'yle de anlaşarak hızlandırılmış tezsiz yüksek lisans eğitimi verilmesini kararlaştırdı. İstanbul The Ritz Carlton Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla Okan Üniversitesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan katıldı. İmza töreninde konuşan Yıldız, üniversitelerin akademik birikimlerinden faydalanmayı amaçladıklarını belirtti. İstanbul'daki tüm üniversitelerle geçtiğimiz aylarda bir araya geldiklerini belirten Yıldız, "Biz onların akademik ve teknolojik birikimiyle yetişmiş hocalarından faydalanmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Gazikent Üniversitesi'yle böyle bir protokol imzalamıştık. Biz de hedefi olan öğretmenlerimizin önünü açmak için bu çalışmayı bu yıl Okan Üniversitesi'yle de yapmaya karar verdik." dedi. Hızlandırılmış master programı uygulanacağı bilgisini veren Yıldız, eğitim alan tüm öğretmenlerin ileride yönetici olmaları durumunda bu eğitimin katkılarını daha iyi anlayacaklarını söyledi. Okan Üniversitesi Rektörü Kut ise protokol kapsamında öğretmenlerin çok daha uygun fiyata eğitim almalarına imkân sağlanacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Normalde bizim yüksek lisans eğitim programımızın fiyatı 13 bin 900 lira artı KDV ancak bu program dahilinde öğretmenlerimize 4 bin 500 lira art KDV olarak fiyat belirledik. Bu da bizim sosyal sorumluluk alanında katkımız olsun istedik."

Ayrıca öğretmenler için 5 kampüste yüksek lisans sınıfları açacaklarını belirten Kut, öğretmenlerin illa merkezdeki kampüse gelmelerine gerek kalmayacağını belirtti. Kayıt için kontenjan belirlenmediğini de belirten Kut, şu bilgileri verdi: "35'er kişilik sınıflar oluşturacağız. Eğer bizim kampüslerimizdeki sınıflar yetersiz gelirse Milli Eğitim'e bağlı merkez ve ulaşımı kolay okullarda da sınıflar açarak buralarda da eğitim vereceğiz. Böylece öğretmenler eğitim almaya gitmeyecek, eğitim öğretmenlerin ayağına gelecek."

Son günlerde kamuoyunda tartışılan Erzurum'da bir okul müdürünün suçlu kişilerin çocukları hakkındaki sözleriyle ilgili soruya cevap veren Yıldız, kamuoyunda böyle kötü örneklerin gösterilmesindense iyilerin konuşulması gerektiğini belirtti. Yıldız, şu değerlendirmede bulundu: "Amaç iyiyi konuşmak olmalı. Eminim yaptığımız bu protokollerle eğitim alan öğretmenlerin konseptleri, bakışları değişecek ve bunlar birer iyi örnek olarak ileride karşımıza çıkacak."

Okan Üniversitesi'nde başlayacak 'Eğitim Yönetimi' tezsiz yüksek lisans programı için kayıtlar 10-23 Mart arasında alınacak. Dersler, 2 Nisan'da başlayacak.