Okulun konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Malay, Kaymakam İbrahim Ballı, Belediye Başkanı Osman Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Daire Müdürleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Masum Başdaş, “Türk Milleti"nin çağdaş dünya ile bütünleşmesini amaçlayan öğretmen okullarının 160. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu gurur, öğretmen olmanın, öğretmen okulunda görev yapmanın gururudur. Kuruldukları 16 Mart 1848"den itibaren önemli hizmetler veren bu okullar, en büyük öğretmen Atatürk"ün Türkiye Cumhuriyeti"ni kurmasıyla daha da önem kazandı. Çünkü ulu önder 'Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözüyle çağdaş Türkiye"yi kurma görevini öğretmenlere vermiştir. Eski ruha yeni şekil vermek olarak tanımlayabileceğimiz Anadolu Öğretmen Liselerinin yeniden kuruluşu Milli Eğitim tarihimizin en isabetli kararlarından biridir. Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak Atasının işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine yapacak olan insanların yetişmesi için çalışıyoruz” dedi.


Meslekler arasında ilk sırayı öğretmenliğin aldığını, dünyanın ve ülkelerin geleceğini öğretmenlerin şekillendirdiğini ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay "Eğitim çok önemli. Çocuklarımız en büyük kaynağımız. Bir ulusun en büyük değeri çocuklardır. Okullara gittiğimizde çocuklara ne olmak istediklerini soruyoruz. On kişiden sekizi öğretmen olmak istiyor. Bu a öğretmenliğin öğrenciler üzerindeki etkisini gösterir" dedi.