24 Kasım Öğretmenler Gününde Nazilli Halk Eğitim Merkezi Öğretmenler Korosu'nun verdiği konser büyük ilgi gördü.
Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda verilen konserde sahne alan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Öğretmenler Korosu, Koro Şefi Mustafa Dinçkol ve Şeniz Yener yönetiminde ve Nafiz Gürsan'ın sunuculuğunda iki bölümde 23 eser seslendirdi. Konserin ilk bölümünde Şeniz Yener"in yönetiminde “Türk halk müziğinden seçme eserler” ikinci bölümde ise Mustafa Dinçkol yönetiminde “Türk sanat müziğinden seçme eserler” yer aldı.
Öğretmenler korusunu Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Nazilli Esnaf Kredi Kefalet ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Güntay, okul müdürleri ile yüzlerce vatandaş izledi.
Konserin sonunda bir konuşma yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan “Öğretmenlerimizin Öğretmenlerimiz bu güzel günde bizlere seslendirdikleri eserlerle bizleri günün yorgunluğundan ve stresinden uzaklaştırdılar sizler adına kendilerine teşekkür ederim” dedi ve çiçeklerini vermek üzere protokol üyelerini sahneye çağırdı.
Çiçeklerini verdikten sonra koronun ve vatandaşların isteği üzerine protokol koro Şefi Mustafa Dinçkol yönetimindeki koroya dahil olarak 2 Türk Sanat Müziği eserini koroyla beraber söylediler. Seyircilerden büyük alkış alan koro konser sonunda ayakta alkışlanmaya devam etti.
7 AYLIK HAMİLE ÖĞRETMENİN MÜZİK AŞKI
Geçtiğimiz yıl Nazilli"ye bağlı İsabeyli Beldesi İsabeyli İlköğretim Okuluna tayin olan ve Öğretmenler korosunda bir yıldır birlikte çalıştığı arkadaşlarının arasında yerini alan ve yaklaşık 2 buçuk saat ayakta şarkı söyleyen Bilge öğretmen, program sonunda ödülünü 3 yaşındaki kızı Nisan ve eşi Şenol babacan"dan aldı. Kızı tarafından öpülerek kutlanan anne erkek bebek beklediğini ve çok sevdiği öğretmenler korosunda olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Müziği hiçbir zaman hayatından çıkarmadığını söyleyen Bilge öğretmen, müziğin insan ruhuna iyi geldiğine de değindi.