Adana'da 26 yaşındaki öğretmen Adem Kubilay, okula forma yerine eşofmanla geldiği için uyardığı öğrenci ve arkadaşları tarafından dövüldü. Hastaneden rapor alan öğretmen, kendisini dövdüğünü öne sürdüğü öğrenci ve 2 arkadaşından şikayetçi oldu.

Olay, dün merkez Seyhan İlçesi'nin Reşatbey Mahallesi'ndeki Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bahçe nöbetçisi olan sınıf öğretmeni Adem Kubilay, son sınıf öğrencisi K.M.'nin okula eşofmanla geldiğini gördü. Öğrenciyi okulda Beden Eğitimi dersleri dışında formasız gezemeyeceği konusunda uyarmak istedi. Derslerin bittiğini, okula istediği gibi geleceğini söyleyen öğrenci ile öğretmen arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine öğrencisine "Ya okulu terk et ya da üzerine okul kıyafetini giy" diyen Kubilay, disiplin yönetmeliğine göre işlem yapacağını belirtti. Bunun üzerine K.M., yanına kimliği açıklanmayan 2 arkadaşını çağırdı. Öğrenci ile 2 arkadaşı, öğretmene tekme yumruk saldırdı. Araya giren öğretmenler saldırgan öğrenciyi uzaklaştırırken, yüzünde tırnak izleri ve morluklar oluşan Adem Kubilay, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Sağlık kontrolünden geçirilen Kubilay, "Ben disiplini sağlamak istiyordum. Ama meslektaşlarım gelip beni tuttular. 'Sana ne hocam, niye karışıyorsun' diye tepki gösterdiler" dedi.

Olaya karışan K.M. ile 2 arkadaşı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, Adem Kubilay tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.