Muradiye köyünde meydana gelen olayda, Sinan Göksun İlköğretim Okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan İbrahim Gülden (61), ailesi birlikte sahibi olduğu bahçeye gelerek ceviz toplamaya başladı. Bir süre sonra yemek yemek için işe ara veren Gülden, masaya oturdu. Gülden, yemek yediği sırada birden göğsünde bir acı hissetti. Talihsiz öğretmenin vücuduna mermi isabet ettiğinin anlaşılmasının ardından komşusuna ait otomobille Sapanca İlçe Hastanesi acil servisine kaldırıldı.
Gülden’in vücuduna isabet eden mermi hastanede yapılan ameliyatla çıkarıldı. Ameliyat sonrası olay hakkında bilgi veren Gülden, “Göğsüme çok sert bir şey geldi ve acı hissetim. Bir baktım göğsümden kan çıktı hem şaşırdım hem de korktum. Nasıl oldu demeden elimi o bölgeye bastırdım ve eşime seslendim. Eşimde komşudan rica etti, komşumuz da arabasıyla bizi hastaneye yetiştirdi. Bir kişinin havaya sıktığı kurşun bana isabet etti o silahını ateşleyen kişi attığı bu silahtan çıkan kurşunun birine zarar verebileceğini iyi bilmeliydi bakın ne hale geldim” dedi.
Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yaptığı ilk incelemede, havaya ateş edilmesi sonrasında yere düşen “yorgun kurşun”un öğretmene isabet ettiği belirlendi. Jandarma olay sırasında bölgede yapılan düğün ve Ramazan eğlencelerini incelemeye aldı.
Bilindiği gibi Sapanca’da 3 ay önce gerçekleşen başka bir olayda, ailesi ile birlikte çay bahçesinde oturan hemşireye yine “yorgun kurşun” isabet etmiş olay sonrası Hemşire Ayşen Bayrak Ayan yaralanmıştı.