Gazipaşa ilçesinde 24 Kasım "Öğretmenler Günü" nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkezi Teknik Eğitim Merkezi’nde (METEM) kutlama programı düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç ile ilçe idarecileri ve öğretmenler katıldı. Öğretmenlerin çeşitli şarkılar da söylediği törenin bitiminde Belediye Başkanı Özgenç, tören komitesine, öğretmenlere çiçek vermek istediğini iletti. Sunucu tarafından sahneye davet edilen Özgenç, öğretmenlere çiçek takdim etti. Kaymakamlık, tören programında yer almadığı gerekçesiyle belediye başkanının öğretmenlere çiçek takdim etmesine izin verilmesi nedeniyle Eğitim Sen üyesi olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alp Arslan, METEM Müdürü Hüseyin Demirel ve METEM Müdür Yardımcısı Nuray Güler’e soruşturma açtı.

Öte yandan, Kepez ilçesinde de Altınova İlköğretim Okulu’nda görev yapan iki kadın öğretmen hakkında peruk taktıkları gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce soruşturma açıldı. Bu soruşturma nedeniyle eleştirilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez okul müdürü Abdüllatif Tapkan hakkında soruşturma açarak, Antalya’nın sürgün yeri olarak bilinen Akseki ilçesine bağlı Cevizli Köyü’ne atadı. Antalya’da Eğitim Sen üyesi öğretmenlere yönelik açılan soruşturma ve verilen cezalar sendika yönetiminin tepkisine yol açtı.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Çiçek veren belediye başkanı AKP’li olsaydı aynı soruşturma açılacak mıydı? Belediye başkanının öğretmenlere çiçek vermesi dünyanın neresinde suç sayılmaktadır?” dedi. Perukla derse giren öğretmenlere başka okulda görevlendirilmeleri cezası verildiğini ve bu cezaların il disiplin kurulunda affedildiğini belirten Sönmez, “Olaya ilişkin soruşturma iznini İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay vermesine rağmen, Eğitim Sen üyesi olan Okul Müdürü Abdüllatif Tapkan hedef gösterildi” diye konuştu.