İlköğretim 7. sınıf öğrencisi M.S.O, Mersin Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ders arasında öğretmen H.E'nin yanına gelerek sınıfı boşaltmalarını istediğini söyledi. M.S.O, nedenini sorduğunda öğretmenin ''bana cevap verme'' diyerek, kendisini tartaklamaya başladığını iddia etti.

Bu sırada göğsüne tekme atıldığını öne süren M.S.O, yere düştüğünü ve öğretmenin kendisine vurmaya devam ettiğini ileri sürdü.

Anne Zeynep Yavuz da yaklaşık 10 yıl önce kızının kalp hastalığına yenik düştüğünü ve hayatını kaybettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Oğlumu bu haliyle ilk gördüğümde, kızımı kaybettiğim günler aklıma geldi ve adeta kahroldum. Bir eğiticinin böyle bir şey yapabileceğini anlayamıyorum. Oğlum yaramazlık yapmış olsa bile, bağırmalarını, tokat atmalarını elbette ki anlayabilirim. Ama böylesine vahşiliğe izin veremem.

Kanser tedavisi gören eşimden boşanmamın ardından oğlum benim yanımda kalıyor. Başına bir şey gelmesin diye yanımdan ayırmaya bile çekiniyorum. İyi bir eğitim alsın diye gönderdiğim okulda bu gibi bir durumla karşılaşmasını içime sindiremiyorum.''

Karakola başvurarak şikayetçi olduğunu dile getiren Yavuz, doktorların, göğsü ve sırtında morluklar tespit edilen oğlunun tedavi süreci için röntgen çekimlerinin sonucuna göre hareket edeceklerini söyledi.

Bu arada, okul yöneticileri, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi./akşam