24 yaşındaki Saadet Ulus, kendisine aşık olan muhasebeci 42 yaşındaki Yalçın A. tarafından evinin önünde satırla öldürüldü. Bir başka cinayet suçundan da aranan Yalçın A.'nın aşkına karşılık vermeyen Saadet öğretmenin izini sürüp bir gün önce İstanbul'dan Göle'ye geldiği belirlendi. Yalçın A. polise verdiği ifadede, “Onu çok seviyordum. Bana yüz vermediği ve terslediği için öldürdüm” dedi.

Muğla Üniversitesi'nden iki yıl önce mezun olan Denizli'li Saadet Ulus'un ataması geçen ay Göle'nin Salimbey Mahallesi'nde Kız Meslek Lisesi ve 30 Eylül İlköğretim Okulu ile aynı bahçede bulunan Merkez Anaokulu'na yapıldı. Kısa sürede arkadaşları ve öğrencileri tarafından sevilen Saadet öğretmen, atama beklerken yakınlarını ziyarete gittiği İstanbul"da kendisine aşık olan Yalçın A. tarafından takip edildiğini bilmiyordu. Eşinden ayrılan ve serbest muhasebecilik yapan Yalçın A., peşini bırakmadığı Saadet öğretmenin Göle'ye atandığını öğrendi. Yalçın A. dün ilçeye geldi ve otele yerleşti. Saadet öğretmeni araştırmaya başlayan Yalçın A., okulunu ve evini öğrendi.

SOKAKTA SATIRLA SALDIRDI

Öğretmen Saadet Ulus, katilinin sokakta kendisini beklediğinden habersiz bugün saat 08.00 sıralarında evinden çıktı. Yaklaşık 500 metre uzaklıktaki görev yaptığı Merkez Anaokulu'na gitmek için caddede yürümeye başlayan Saadet öğretmene, aşkına karşılık vermediği Yalçın A. elindeki satırla saldırdı.

Bir anda satır darbeleriyle neye uğradığını şaşıran Saadet öğretmen çığlık atarken, Yalçın A. ona peş peşe vurmayı sürdürdü. Çevredekilerin müdahalesiyle Yalçın A. kaçarken, Saadet öğretmen de çağırılan 112 Acil Servis ambulansıyla Göle Devlet Hastanesi'nde götürüldü. Ancak Saadet öğretmen doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Saadet öğretmenin ölümü, öğretmen arkadaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.

İLÇE ÇIKIŞINDA YAKALANDI

Cinayetin ardından saldırganın peşine düşen Göle Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan operasyonlarla her yerde aranan Yalçın A., olaydan bir saat sonra ilçe çıkışında görüldü. Hemen bu bölgeye sevk edilen ekipler, Yalçın A.'yı yakaladı.

Gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götülen Yalçın A., ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Saadet Ulus'u çok sevdiğini belirten Yalçın A. ifadesinde, “İstanbul"da tanıştık. Onu çok seviyordum. Mektuplar yazıyordum. Ama o bana yüz vermedigi gibi tersledi. Bana yüz vermediği ve terslediği için öldürdüm” dedi.

Polisin yaptığı araştırmada bir başka cinayetten arandığı belirlenen Yalçın A.'nın sorgusu sürüyor.

DHA