Karabük'te bir öğretmen, kız öğrencisini kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İddiaya göre, Ovacık ilçesindeki bir okulda, geçen yıl geçici olarak göreve başlayan resim öğretmeni A.Y. (31), öğrencisi E.K. ile okul dışında da görüşmeye başladı.

Daha sonra Karabük merkezde bir okula atan öğretmen, ilişkisi olduğu iddia edilen lise 1. sınıf öğrencisi E.K'yi doğum gününe çağırarak, birlikte samimi fotoğraflar çektirdi.

Fotoğrafları görerek durumdan şüphelenen öğrencinin ailesi, tartıştıkları kızlarının öğretmenle buluşmaya gideceğini öğrendi. Aile bunun üzerine, kızlarının kaçırılacağı şüphesiyle jandarmaya ihbarda bulundu.

Öğretmenle öğrencisini Keklik Deresi mevkisinde otomobille giderken yakalayan jandarma, A.Y'yi gözaltına aldı. Öğretmen, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, konunun adli makamlara intikal ettiğini belirterek, “Biz de idari yönden inceleme başlatacağız. Öğretmenle öğrencinin birlikteliğinde ileri boyutta bir şey yok. Aile ile öğretmenin; çocuklarıyla ileriki zamanda evlenmek üzere anlaştığı yönünde bilgiler geldi. Ama biz üzerimize düşen disiplin işlemlerini başlatacağız” dedi.