Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğretmenlere ödenmekte olan eğitim öğretim tazminatında Temmuz ayından itibaren 75 TL tutarında artış yapılacağını açıkladı.

“MEMURA ENFLASYON FARKI ÖDENECEK Mİ?"

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, memura enflasyon farkı ödenip ödenmeyeceğini sordu.
Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan 2. dönem toplu sözleşme ile 2014 yılı Ocak ayından itibaren kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin brüt 175 TL arttırıldığına dikkat çekti.

ÖĞRETMENE TEMMUZ AYINDAN İTİBAREN 75 TL TUTARINDA ARTIŞ
Maliye Bakanı, öğretmenlere ödenmekte olan eğitim öğretim tazminatında Ocak ayından itibaren yapılan 75 TL tutarındaki artış ile Temmuz ayından itibaren yapılacak olan 75 TL tutarındaki artış neticesinde söz konusu personele toplamda brüt 150 TL artış yapılmış olacağını ifade etti.


Kamu görevlilerine 2013 yılı ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı olarak 2014 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 0,27 oranında zam yapıldığını belirten Maliye Bakanı, “Söz konusu düzenlemeler neticesinde 2014 yılında bir önceki yıla göre aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı yüzde 7,4 oranında artış gösterirken, ortalama memur maaşı yüzde 8,1 oranında artmıştır. Aynı dönemde aile yardımı ödeneği hariç en düşük memur maaşında yüzde 8,3 oranında artış meydana gelirken ortalama memur maaşı ise yüzde 8,5 oranında artmıştır” dedi.

“ENFLASYONUN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ”

Maliye Bakanı, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine ilişkin söz konusu artışlar karşılaştırıldığında, aylık ve ücretlerdeki artışların, enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini söyledi.