ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nemci Yaşar, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında, "Şimdi internette okudum öğretmen maaşı 5 bin YTL olmuş" diye espri yapınca, salonu dolduran öğretmenler kahkahaya boğdu

Mithat Özsan Amfisi'nde, öğretmenler, öğretim üyeleri ve eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adaylarının katıldığı etkinlikte konuşan Prof. Dr. Nemci Yaşar, öğretmenlerin hayal ettiği yaşam koşullarını gerçekleşmiş gibi anlatarak sözlerine başladı. Yaşar, "Bugün hiçbir sorunumuz yok. Hepimizin karnı doyuyor. İnternette az önce okuduğun habere göre öğretmen maaşları 5 bin YTL olmuş. Habere göre Türkiye eğitimde dev adımlar atıyor. Öğretmenlere araba ve ev verilecekmiş. Bütün okullar tam donanımlı olmuş ve öğretmensiz okul kalmadığı gibi tüm öğretmenlerin yanına bir de yedek öğretmen verilmiş" deyince salonu dolduran öğretmenler ve öğretmen adayları kahkahaya boğuldu. Katılımcılarla birlikte gülen Prof. Dr. Yaşar, kutlama yapılan günde katılımcıları gülümsetmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Eğitim sistemindeki yanlışlıklar nedeniyle birçok öğrencinin yeterli eğitimi alamadığını vurgulayan Prof. Dr. Yaşar, eğitim sisteminde yapılacak değişiklikler konusunda bilim adamlarına da söz hakkı verilmesi gerektiğini kaydetti.

Etkinlikler kapsamında Adanalı yazar Demirtaş Ceyhun da konferans verdi. Öğretmenlerin eğitimin temel taşı olduğunu anlatan Ceyhun, "Eğitim tektir. Öğretmenlerimiz de eğitimin temel taşıdır. Maalesef yaşanan soğuk savaşlar kapsamında dış güçler eğitim sistemimize müdahale ediyor. Buna izin verilmemesi gerekiyor. Öğretmenlerimizin ülke geleceğinin ellerinde olduğunun bilinciyle hareket ettiğine inanıyorum, Bu böyledir ve böyle olmaya devam edecektir" diye konuştu.