Panele Aydın Valisi Kerem Al, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Rektör Yardımcıları, ADÜ Öğretim Üyleri, sendika temsilcileri, öğretmenler ve ADÜ eğitim fakültesinde öğrenim gören öğretmen adayları katıldı. Oturum başkanlığını Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdürü Ömer Balıbey’in yaptığı panele konuşmacı olarak ise Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Tayyip Duman, Prof. Dr. Ülker Akkutay ve Prof. Dr. Hayati Akyol katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelde Van depreminde ve değişik yer ve zamanlarda hayatını kaybeden ve şehit olan öğrenmenler saygıyla anıldı. ADÜ Eğitim Fakültesi Korosu’nun konserinin ardından panelin açılışı konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Üyesi Merdan Tufan konuşmasına Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlere rahmet dileyerek başladı. Öğretmenlik mesleğinin öneminden bahseden Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Üyesi Merdan Tufan, öğretmen eğitimindeki yeni gelişmeler ve sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini belirterek böylesine önemli bir konuda panel düzenleyen ADÜ’ye teşekkür etti. Kendisine saygı duyulan ve baş tacı edilen öğretmenlerin çok kere de acımasızca eleştirildiklerini ifade eden Tufan, “Bilgi anlayışında değişmeler olmuştur. Bütün bu gelişmeler ve değişmeler karşısında öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının öğretmen adaylarının ve öğretmen arkadaşlarımızın kayıtsız kalması düşünülemez. Hiç bir sistem bu sistem işletecek olan insan unsurundan daha değerli ve daha önemli olamaz. Çağı yakalayabilmek gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek, hızla çoğalan ve aynı hızla eskiyen bilgiyi özümseyebilmek için öğretmen adayının ve öğretmenin her zamankinden daha fazla çalışması ve daha fazla fedakarlık göstermesi gerekiyor” dedi.
Daha sonra oturum başkanlığını Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdürü Ömer Balıbey’in yaptığı panelde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Tayyip Duman, Prof. Dr. Ülker Akkutay ve Prof. Dr. Hayati Akyol, "Öğretmen Eğitiminde Yeni Gelişmeler ve Sorunlar" hakkındaki görüşlerini aktardılar. Panelistler öğretmen ve öğrencilerin sorularını da cevaplandırdılar.

55.20111210130437.jpg

57.20111210130445.jpg