Kaza sabah satlerinde Malatya-Ankara karayolunun Tedaş mevkiinde meydana geldi. Doganşehir devlet hastanesinde görevli sağlık memuru Hasip Kınaş'ın kullandığı 44 EP 969 plakalı özel araç, dikkatsizlik sonucu yolun kenarında bulunan beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen araç içerisinde bulunan karı-koca öğretmenlerden Fatih Gürlek eşi Birgül Gürlek ve araç şöförü Hasip Kınaş ağır yaralandı. Olay yerine 112 ambulans geldiğinde, genç öğretmen Fatih Gürlek için çok geçti. Fatih öğretmen olay yerinde hayatını kaybederken,eşi Birgül Gürlek ve Hasip Kınaş ambulaslarla Beydağı Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Öğretmenler gününde yaşanan kaza da ölen Fatih Gürlek ile Birgül Gürlek'in henüz 5 aylık evli oldukları ve ikisinde Doğanşehir ilçesinde özel bir dersanede öğretmenlik yaptıkları öğrenildi.

Kazada kendisi gibi öğretmen olan eşini kaybeden Birgül Gürlek ağır yaralı olarak kaldırıldığı, Turgut Özal Tıp Merkezinde yaşam mücadelesi veriyor. Genç bayan öğretmenin hayati tehlikeyi atlatamadığı ifade ediliyor.

Bu arada kaza sonrası hurdaya dönen araç ise çekiciyle olay yerinde kaldırıldı.Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.