Şimşek, gazetecilerin Danıştayın, 'farklı katsayı' uygulamasına yönelik kararın yürütmesini durdurmasının ardından ne gibi bir yöntem izleneceğine yönelik soruları üzerine, "YÖK öğrencilerin mağdur olmayacağı şekilde bu problemi çözecek" dedi.
Bir gazetecinin, "Danıştay kararına itiraz edilecek mi?" sorusu üzerine, "Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Yürütme kurulu üyesi arkadaşlarla kendi aramızda toplanacağız. Tabii başkan da gelecek. İstişaremizi yaparız. Zaten 18 Şubat'ta da genel kurul toplantısı var" diye konuştu. Genel kurul toplantı tarihinin öne alınıp alınmayacağı sorusu üzerine Şimşek, bu konuda da henüz bir netlik olmadığını ifade etti.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Bazı üyeler YÖK'te Danıştay'ın kararı ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptılar. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç da üniversiteye giriş sınavları takviminin aksayıp aksamayacağı, bundan sonra ne olacağıyla ilgili yarın (bugün) bilgilendirme yapılabileceğini bildirdi. Saraç, Danıştay'ın, farklı katsayı uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurmasının ardından YÖK'te bekleyen basın mensuplarının soruları üzerine, bugün herhangi bir açıklama yapılmayacağını belirterek, konuyla ilgili önceki gün YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın açıklama yaptığını hatırlattı.

YÖK BUGÜN TAKVİMİ AÇIKLAYACAK

YÖK Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin soruya karşılık, son toplantıda Genel Kurul'un 18 Şubat 2010'da toplanması kararı alındığını hatırlatan Saraç, "Bu toplantı erkene alınır mı, şu aşamada gündemimizde yok" dedi. Adayların sınav takvimine ilişkin endişelerinin hatırlatılması üzerine Saraç, "Sınav takviminin aksayıp aksamayacağı, ne olacağı hususlarıyla ilgili belki yarın bir bilgilendirme yapılabilir, ama şu aşamada bir bilgi veremiyoruz" diye konuştu.