Aydın"ın en eski okullarından biri olan Zafer İlköğretim Okulu"nda sabah öğrencilerin derslerine başlamasından sonra kilitlenen ana giriş kapısı, paydos zilinin çalınmasına rağmen açılmayınca evlerine gitmek isteyen öğrenciler zor durumda kaldı.

Onlarca öğrenci korkulukları tırmanarak kapının üzerinden atlayıp, okuldan dışarı çıkabildi. Ders saatlerinde okula dışarıdan yabancıların girmesini önlemek için okul idaresi tarafından kilitlenen kapının, ders bitiminde açılmaması ve öğrencilerin yüksek kapının üstünden atlayarak dışarı çıkabilmesi öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı.

ÖĞRENCİLER TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL
Okulun ana kapısının kilitli olduğunu gören öğrencilerin bir kısmı okulun arka tarafında kalan küçük kapıdan çıkmayı tercih ederken, bir çoğu ise hiç tereddüt etmeden kilitli kapıdan ve duvarlardan atlayarak okuldan çıktılar. Tehlikenin farkında olmadan kapının üstünden ve duvarlardan atlayan öğrenciler onca uyarılara rağmen güle oynaya kapının üstünden ve duvarlardan atlamaya devam ettiler.

Öğrenci velilerinden Fahri Saraç, daha önceleri kapının çıkış saatinde açıldığını fakat bugün kapının kilidinin açılmadığını söyledi. Öğrencilerin kapının üstünden ve duvarlardan çıkmasının çok tehlikeli olduğunu dile getiren Saraç, “Gündüzleri okula dışardan girişler engellenmek için okul saatlerinde kapı kilitli tutuluyor. Okul yönetimi bu uygulamayı öğrencilerin güvenliği için yapıyor, bugün ise kapı kilitli unutuldu sanırım. Okul yönetimi bugün öğrencilerin güvenliğini sağlayacağız derken, öğrencileri tehlikeye atmıştır” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir veli ise okul yönetimine tepki göstererek, “Bu kapıdan bu saatte normalde yüzlerce öğrenci çıkıyor. Fakat bu kapının kilitli olması nedeniyle öğrencilerin bir çoğu kilitli kapının üstünden atlayarak okuldan çıkabildiler. Kapının üstünden atlayan öğrencilerden birisi düşüp kolunu bacağını kırsa yada, hayatını kaybetse bunun hesabını kimse veremez” dedi.

KAPI KİLİTLİ UNUTULMUŞ
Öğrenci velilerinin tepkileri üzerine kilitli olan kapıyı açan okul idarecileri ise kapının kilitli olduğunun unutulmuş olduğunu söylediler. Kapının okul saatlerinde velilerin talebi doğrultusunda öğrencileri dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumak için kilitlediklerini belirten okul yöneticileri, okul çıkışlarında kapının kilidinin açıldığını bugün ise kapının kilitli olduğunu unuttuklarını açıkladılar.