Dünya"daki sorunların temelinde eğitimsizlik yattığını ve eğitimli kişilerin bir çok sorunu daha rahat çözeceğine inandığını kaydeden Karpuzlu Kaymakamı Bilal Özkan, geçen yıl OKS sınavlarında Aydın"da 15. sırada yer alan Karpuzlu"nun bu yıl 5. sıraya yükseldiğini belirterek bu başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
İlçenin gururu olan öğrencilerin ödüllendirilmesi için düzenlenen törende konuşan Kaymakam Bilal Özkan “Yaptığımız çalışmalar ve uyguladığımız disiplinle OKS"de il 15. olan Karpuzlu"yu kısa sürede il 5.liğine taşıdık. Çıtayı hep yüksek tutuyoruz. Hedefimiz il 1.liği. Eğitimde yeni sistemi kurarken şiddeti değil disiplini, cezayı değil ödüllendirmeyi esas aldık. Bu ödüller de bunun bir parçası. Geçen yıl ilçemizden bir kişi fen lisesini kazanmıştı. Bu yıl bu sayı 3"e çıktı. Önümüzdeki yıl hedefimiz daha yüksek. Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Karpuzlu"dan geçen dönem Fen Liseleri"ni kazanan Okan Köken, Merve Yavaş ve Aslı Erten kaymakam Özkan tarafından dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. Aldıkları ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini belirten öğrenciler zor şartlar altında eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek “Açıkçası rüyada gibiyiz. Bize dizüstü bilgisayar hediye edildiğini rüyamızda görsek inanmazdık. Bizi çok sevindiren Kaymakamımız Bilal Özkan"a teşekkür ediyoruz” dediler.