21 Ekim tarihinden itibaren Aydın"ın değişik yerlerinde saha çalışmalarını sürdüren Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü"nden 6 öğretim görevlisi ile 52 kişilik öğrenci grubu, Aydın"ın şehir ve bölge planlaması için gerekli bilgi, belge ve dokümanların toplanması, kırsal yerleşmelerde köy muhtarlıkları ile anket çalışmalarını sürdürüyor. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un da katıldığı etkinlikte konuk heyeti ağırlayan AYTO yönetimi, öğrenci ve öğretim üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.
Etkinlikte konuşan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, planlamanın hayatın her aşamasında gerekliliğinden bahsederek, “Başkanlık dönemimin başlarında bölgesel bir gazetede inovasyon konusunda düşüncelerimi almak istedi. Türkçe"mize çok sık giren bu yabancı kökenli kelimenin anlamı için araştırma yaptım. Sizlerce de malumdur yenilikçilik anlamını içeriyor. Ama bunu bana ilkokul 5"inci sınıf bir öğrenci basit bir örnekle şu şekilde anlattı. "Sayın Başkan, valiz eskiden de var olan bir eşya, valize tekerlek ekleyerek insanların kullanımına sunmak inovasyon oluyor" dedi. Bu bende iz bırakan bir anıdır. Bugün ülkemizin güzel şehirlerinden birisi olan Aydın"da planlama konusunda çalışma yapıyorsunuz. Aydın"ın mevcut planında inovasyon oluşturarak halkına daha faydalı bir model yaratırsanız sizlere teşekkürü borç biliriz” dedi.
AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız da, ağırlıklı olarak Aydın ilinin 1/100000"lik Çevre Düzeni Planına değinerek, bu çalışmaların yereldeki meslek ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınarak yapılmasının daha sağlıklı olacağına ifade etti. Parmaksız, yapılan planlamanın birçok itiraza neden olduğunu, zaman ve emek kaybına yol açtığını belirterek, “Bu tür işlerin Ankara"dan yapılamayacağını, sizlerin yerelde saha çalışması yapma ihtiyacınız doğruluyor” diye konuştu.