TRT Belgesel kanalında yayınlanan “Buluşma Noktası Türkiye” programına katılan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız gelecek yıl Okullarda öğrencilere bedava zeytin dağıtılması çağrısında bulundu.

TRT Belgesel kanalında ve Tarık Yenen’in sunduğu “Buluşma Noktası Türkiye” programına katılan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Zeytin ve Zeytin yağının ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Okullarda süt dağıtımında sonra sağlıklı ve doğal yapısı ile tanınan zeytinin okullarda öğrencilere dağıtılması gerektiğini savundu.

Ayyıldız programda yaptığı konuşmasında “Turizmde marka olan bir kenti zeytin alanında da markalaştırmak istedik.2002 yılında hayata geçen uygulama sonucu Didim’de şu an 1 milyon zeytin ağacımız var. Zeytin ve zeytinyağında marka olmak için yola çıktık. Bugün Dünya’da marka İtalya; İtalya ile bağlantı kurduk. Nisan ayında Birlik Başkanını ve beraberindeki heyeti Didim’de ağırladık. Yaptıkları incelemeler sonucunda heyet Didim’de ki bu yapının gelişebilir bir yapı olduğunu belirtti. Mayıs ayında onların daveti üzerine İtalya’ya gittik. Ziraat odamızın öncülüğünde 20 kişilik bir ekiple ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik Burada oluşturulan Akdeniz zeytin şehirleri birliği üyesi olduk. Ziraat odamız zeytinin peyzaj değerleri çalışma gurubunda yer alırken, biz Kent Konseyi olarak sızma zeytinyağı konusunda görev aldık.Üniversiteden akademisyenlerin bulunduğu bu çalışmalar sonucunda hazırlanan sunumlarla zeytin kitapçığı oluşturulacak.Zeytin demek sağlık demektir.Türkiye anlamında tüketim olarak gerilerdeyiz.”dedi.

“TÜRKİYE’NİN BULUŞMA NOKTASI ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI OLSUN”
Ayyıldız “Türkiye’de kişi başına yılda 1,5 litre zeytinyağı tüketilirken, Yunanistan’da bu rakam kişi başı 20 litre. Zeytin içinde bulundurduğu minerallerle doğum öncesi ve doğum sonrası çocukların gelişiminde anne sütüne en yakın ürün ve kansere karşı önleyici bir etkisi var. Bunun ülke politikası olarak yaygınlaştırılması gerekli. Ben sizin aracılığınızla buradan Sayın Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve Tarım Bakanımıza sesleniyorum. Hemen önümüzde ki yıl bunu bir kampanyaya dönüştürelim ve okullarda öğrencilere sağlıklı ve doğal bir ürün olan zeytin dağıtalım. Tüm Türkiye’ye buradan sesleniyorum. Bundan sonra Türkiye’nin buluşma noktası zeytin ve zeytinyağı olsun” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg