Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'a eğitim ve öğretim için gelen özellilke üniversite öğrencilerinin en önemli problemlerinden biri olan yurt sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyleyerek yeni yapacakları 500 kapasiteli öğrenci yurdunun 2008 yılının ikinci yarısında hazır olacağını belirtti.

Başkan Ortekin, süratle yurt işini bitirmeye çalışacaklarını belirterek, “Üniversitemize gelen öğrenciler Aydın"da en iyi şekilde yaşayıp ve Aydın"dan yine en iyi şekilde ayrılmalılar. Bu sayede üniversitemizin gün geçtikçe daha da büyüyeceğini söyleyebilirim. Bunun en önemli basamağı da onların konaklama sorunlarını çözmek. Aydın"a yeni bir yurt kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yurtların sadece yatakhaneden ibaret olmadığını belirten Başkan Ortekin, “Yeni öğrenci yurdu Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapılacak ve sadece yatakhaneden ibaret olmayacak. Öğrenciler artık modern ve çağdaş bir yurtta kalacak. Öğrenci yurtlarını yatakhane olmaktan çıkarıp çevresini modern şekilde dizayn edip öğrencilerin vakit geçirebileceği yerler olmalı. 2008 yılının ikinci yarısında yapılacak olan yurdun yatırımcısı da hazır. Bunların yanında ileride de amfi salonu yapmayı planlıyoruz. Üniversitemiz daha da gelişip güzelleşecek” diye konuştu.