Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen seminere, Türkiye Uyuşturucu Bağımlılık İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas Görevlisi Abdülkerim Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.
Öğrencilere, uyuşturucu madde kullanımının yanı sıra sigara ve alkol gibi keyif verici madde kullanımının bağımlılık yaratıcı ve insan hayatını yok eden alışkanlıklar olduğuna işaret eden Yıldırım, uyuşturucu madde satan kişilerin, hedef kitle olarak özellikle öğrencileri ve gençleri seçtiğine dikkati çekti.
Yıldırım, bu tür alışkanlıkların genel olarak belli bir arkadaş grubundan dışlanmamak için edinildiğini sıkça gözlemlediklerini anlatarak, öğrencilere şu uyarılarda bulundu:
''Unutulmamalıdır ki bu maddeleri size genelde sunacak kişiler, size en yakın olan çevrenizdir. Bu nedenle arkadaş secimi sizler için büyük önem arz etmektedir. Siz mutlaka sizin gibi hayatında doğru hedefleri ve güzel uğraşları olan kişiler ile arkadaşlık edinin. Sizlerin duygularını istismar etmek isteyenler önce arkadaş oluyor. 'Bir defa kullanmakla bir şey olmaz' düşüncesiyle hareket edilince uyuşturucu kullanımı da başlıyor. Sigara içmeyen birisi bağımlı olamaz. Bağımlılık öncelikle sigara ile başlar. Sigara içmeyin, eğer içiyorsanız da deforme olmuş sigaraları kesinlikle almayın. Çünkü içerisinde uyuşturucu madde olabilir.''