Kuşadası Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Müdürlüğü ile Okul Aile Birliği'nin düzenlediği konferansa konuşmacı olarak Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Ahmet Kulca katıldı.
Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan ile birlikte lise müdürleri, öğretmenler ve 500'e yakın lise öğrencisi katıldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Ahmet Kulca, uyuşturucunun ve madde bağımlılığının gençlerin en kötü düşmanı olduğunu belirterek, son dönemde internet bağımlılığının da uyuşturucu kadar tehlikeli bir noktaya geldiğini söyledi.
Gençlerin uyuşturucudan korunması için ailelere de büyük görevler düştüğünü belirten Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Ahmet Kulca, “Uyuşturucu ile mücadelede gençlerimiz, çocuklarımız kadar ailelerde son derece dikkatli olmalı. Karşımızda milyar dolarlık rakamlara ulaşan şebekelerin çalışmaları var. Bu uyuşturucu şebekelerine karşı sürekli açıkgözlü olmalıyız. Bu şebekeler, çocukların bunalımlı anlarını kolluyor. Gözümüzü uyuşturucuya karşı dört açmalıyız” dedi.
Bilişimdeki gelişmeyle internet ve cep telefonlarının da uyuşturucu kadar bağımlılık yarattığına dikkati çeken Umut Çocukları Derneği Başkanı Kulca, “İnternet bağımlılığı yüzünden çocuklar bir çok suç işliyor. Bu nedenle çocuklarımızı kontrol altına tutmalıyız. İnterneti bir ihtiyaç olarak görmeliyiz” diye konuştu. (iha)