Getirilen yasak kapsamında kırtasiyelere 18 yaşından küçüklere uçucu madde içeren malzemelerin satışının yasaklandığını belirten uyarı levhaları da asıldı. Çocukların sağlığının korunması bakımından uygulamayı olumlu bulduklarını belirten Aydınlı Kırtasiyecilerden Ataberk Kırtasiye’nin sahibi Melike Atasal, “Bizler çocukların sağlığı için yasağı uyuyoruz. Ancak haksız rekabetin önlenmesi ve çocukların sağlığı için getirilen bu yasakla ilgili yetkililerin denetim yapmasından yanayız” dedi.
Aydın Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, yasağa ilişkin karar il genelinde faaliyet gösteren kırtasiye ve uçucu madde satışı yapan esnaflara tebliğ edildi. Kolay ulaşılması ve çabuk etki göstermesi nedeniyle gençler arasında uçucu madde kullanımının artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen kapsamında yasaya aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.
Aydın Valiliği tarafından ilgili işyerlerine teslim edilen Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 10 maddeden oluşan uyarı yazısında “İçeriğinde uçucu madde bulunan kırtasiye malzemesi, boya incelticisi gibi maddeler ile yapıştırıcı olarak kullanılan uçucu madde ihtiva eden ürünler 18 yaşından küçük çocuklara, çocuklar tarafından kullanılabilme ihtimalinin varlığı halinde yetişkinlere de satılmayacaktır” denildi.