Deprem, tahliye ve yangın söndürme tatbikatında sivil savunma uzmanları ile birlikte görev yapan öğrenciler tatbikatı başarıyla tamamladı.
Aydın İl Sivil Savunma Müdürlüğü"nde görev yapan 14 arama ve kurtarma teknisyeni ve 1 şef ile birlikte Buharkent İtfaiyesi ve Buharkent 112 Acil Servis İstasyonu"nun katılımıyla Zafer İlköğretim Okulu"nde gerçekleştirilen tatbikat öncesi öğrenciler sivil savunmanın tanımı, depremlerde can ve mal kaybını azaltma yöntemleri, ikaz- tehlike işaretleri, sığınaklar, biyolojik, kimyasal ve nükleer silahlardan korunmanın yolları hakkında çeşitli bilgiler verildi. Daha sonra ikaz ve alarm tatbikatı yapılarak öğrencilerin ve personele uygulama eğitim verildi. 112 acil servis ambulansı, polis ekibi ve ilçe itfaiye ekibinin hazır bulunduğu tatbikatta ilk ikaz verilerek binada korunma tedbiri alındı. 30 saniye sonra verilen ikinci ikazla beraber öğrenciler hızlı bir şekilde okul binasını terk etti. 70 saniye üç katlı okul binasını boşaltan öğrenciler bahçede toplandı. Tahliye sırasında temsili bir yaralıya acil müdahale yapılarak 112 acil servis ambulansına alındı. Yapılan tatbikat başarıyla tamamlandı.
Amaçlarının sivil savunma bilincini her zaman toplumsal ve doğal afetlerle karşı karşıya olan polis adaylarını öğretmek ve müdahale bilincini artırmak olduğunu belirten Aydın İl Sivil Savunma Müdürü Nizamettin Tok, "28 Şubat'ın tüm yurdumuzda Sivil Savunma Günü olarak kutlanması 1989 yılında kabul edilmiş ve aynı yıl kutlanmaya başlanmıştır. Bu kutlamalar çerçevesinde halkı ve resmi görevlileri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından artan yangın olayların önlenmesi ve yangına ilk müdahale konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verilmesinin ardından tatbikat sona erdi.