Mersin'de “Temiz Eller Sağlıklı Nesiller” sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren MHD Kimya, öğrencilere sabun dağıttı.

Mersin Valiliği’nin desteğiyle MHD Kimya tarafından hayata geçirilen “Temiz Eller Sağlıklı Nesiller” Projesi başladı. Akdeniz İlçesi’nde okul öncesi ile ilköğretim okullarının birinci sınıflarında eğitim gören 5 bin 500 öğrenciye el yıkama alışkanlığı kazandırılarak, el temizliği ve hijyen konusunda eğitim verilmesi amaçlanan proje Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan’ın katıldığı toplantı ile start aldı.

Vali Güzeloğlu,proje kapsamında hazırlanan kampanyanın önemine dikkat çekerek, “Temiz Eller Sağlıklı Nesiller kapsamında ilimizin önemli ve güçlü sanayi kuruluşu MHD Kimya’nın ülke çapında ve uluslar arası düzeyde markalaşma sürecinde çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmesini ve çocuklarımızın sağlığını düşünerek Akdeniz İlçemizdeki okullarda ücretsiz sabun ve temizlik malzemesi dağıtmasını takdir ediyorum. Özellikle çocuklarımızın bu yaşlarda bilinç ve buna dönük sorumluluk edinmesi anlamında bu proje çok değerli. Akdeniz’de ve ilimizin genelinde eğitimin kalitesinde, her düzeyde okulların ve fiziki ortamların iyileştirilmesinde ve çocuklarımızın daha güzel geleceğe hazırlanması sürecinde bu çabaları desteliyoruz. Her şeyimiz ve en büyük zenginliğimiz olan çocuklarımızın eğitimde kaliteli ve sağlıklı bir geleceğe okul ölçeğinde buluşmalarında örnek olmasını diliyor ve kampanyaya katkı koyan MHD Kimya başta olmak üzere tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca da okullarda temizlik ve hijyen bilincinin artırılmasını amaçladıklarını belirterek, projenin gelecek eğitim öğretim yılında da devam edeceğini kaydetti.

Firma olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde Mersin'de çeşitli çalışmalarda bulunduklarını anlatan MHD Kimya Halkla İlişkiler Sorumlusu Eylem Yaşar, Akdeniz Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de desteklenen proje ile çocuklara küçük yaşta el temizliği ve hijyen konularında bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Akdeniz İlçe sınırları içindeki 3 anaokulu ile 61 ilköğretim okulunda eğitim gören 5 bin 500 öğrenciye el temizliği, hijyen eğitimi verileceğini ve firmalarınca sabun dağıtılacağını dile getiren Yaşar, öğrencilerin yanı sıra veliler ile öğretmenleri de projenin hedef kitlesi olarak belirlediklerini açıkladı.

Öğrencilere el yıkama alışkanlığının önemi hakkında bilgi veren Vali Güzeloğlu, Songül Çağlayan ile birlikte öğrencilere sabun dağıttı. Cengiz Topel İlköğretim Okulu’na gerçekleşen açılış toplantısına Akdeniz İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Cavidan Demirağ katıldı.