İlköğretim çağı çocukları için beslenme ve sağlık mesajlarının tiyatro oyunu içinde verilmesi daha etkin bir öğrenim ortamı oluşturduğu ve olumlu davranış değişikliklerine yol açtığı görüldü. “Vitamin Abla Mikroplara Karşı” oyunu içinde sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, obezite, kişisel hijyen konuları işleniyor. Toplumun birer ferdi olan çocukları küçük yaşta, yaşam kalitesini arttırıcı en önemli konulardan tiyatro yoluyla eğiterek, farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu oyun kapsamında 2010 yılında 25 seansta 4 bin 260 öğrenciye ve 2011 yılında da 29 seansta 5 bin 13 öğrenciye ulaşıldı.
Bu alanda hazırlanmış bir diğer oyun olan “Ballı Emzik” adlı tiyatro oyununda; koruyucu sağlık hizmetleri, aşılama, yenidoğan bebekle ilgili yapılan yanlışlar ve doğrular, anne sütü, üreme sağlığı, obezite, osteoporoz, evde bakım hizmetleri, sigara, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, kuduz, talasemi, akraba evliliği konuları işleniyor.
İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi koordinatörlüğünde Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık personelleri tarafından emek verilerek hazırlanan ve sergilenen oyunlar Sağlık Bakanlığınca da beğeni ile izlendi. Sağlık Bakanlığı Uluslararası Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Tiyatro Oyunu DVD’si 81 ilin valiliğine gönderildi.
Yurdun en ücra köşelerine bile bu şekilde ulaşabilecek ve çocukları, yetişkinleri yani kısaca tüm yaş grubunu eğitmekte kullanılacak bir materyal hazırlayan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye’de bu alanda ilk defa böyle bir faaliyet göstermiş oldu. Eğitici nitelikteki bu eğitim materyali Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri, Resmi ve Özel Hastaneler, Okullar, Üniversiteler ile diğer kurum ve kuruluşlar tarafından çoğaltılıp izletilmesi planlanıyor.