Ankara İhtiyaç Yayımcılık Alan Dersleri Koordinatörü Mustafa Demirtaş"ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden katılan 200"den fazla öğrenciye "KPSS nedir, başarının sırları ve alan derslerine yönelme" konuları anlatıldı.
Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen konferansa KPSS"ye yönelik kurs veren Nazilli İhtiyaç Akademi Kurucu Müdürü Mehmet Şark ve Kurucu Hacer Şark, İdareciler Necati Keser, Hayati Giray, Veysel Gökçe ve öğretmenler ile 200"den fazla üniversite öğrencisi katıldı. "KPSS nedir, başarının sırları ve alan derslerine yönelme" konularının işlendiği konferansa konuşmacı olarak katılan Mustafa Demirtaş, KPSS"ye girecek olan öğrencilerin sınava ne kadar disiplinli şekilde hazırlansalar da bir uzman desteği almadan başarmalarının mümkün olmadığının altını çizdi. Demirtaş yaklaşık 2 saat süren sunumunda kurumların istediği puan türü ile öğrencilerin sınava nasıl hazırlanmaları gerektiğini değerlendirdi.
Demirtaş sunumuna şöyle devam etti; “Hedeflenen kurum ve kurumlara yönelik sınava hazırlanmak çok önemlidir. Genel kültür, genel yetenek ve özellikle kamu yönetimi alanında ciddi anlamda yabancı dil bilmek sınavı kazanmada büyük önem taşıyor. KPSS"ye üniversite öğreniminin 3. yılında hazırlanmaya başlamak ise öğrenci üzerinde bıkkınlığa neden oluyor. Çalışmaya erken başladığı için sınava da hazır olduğunu düşünen öğrenci hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Sınava hazırlanan öğrencilerin mümkün olduğunca okuldaki derslerine devam etmeleri ve ne olacaklarına karar verdikten sonra KPSS"nin o alan derslerine yönelmeleri gerekiyor. Her tarafa elimizi, kolumuzu atarak dağınık şekilde çalışma değil, hedefe uygun derslere yönelinmelidir. Bunu yaparken de mutlaka KPSS"ye yönelik bir kaynak kitap elimizin altında bulunmalı ve derslerle karşılaştırması yapılmalıdır” dedi.
Konferansın ilk bölümünden sonra verilen aranın ardından ikinci bölümde mesleki bilgilerden söz eden Demirtaş, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. KPSS"de başarmanın yüksek puan almak değil hedeflenen meslekle ilgili soruların yanıtlanmasının önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak konuşmasına son verdi.