Akbük Belde Belediyesi tarafından Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu"nda gerçekleşen kitap dağıtımında yazar Ali Gençli'nin yazıp derledi “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi” konulu kitaplar dağıtıldı.
Kitap dağıtımıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkanı Sandalcı, “İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını düşünme, eğitim - öğretim, çalışma, iletişim hakları desteklemektedir. Ve tüm bunları da ancak ve ancak eğitim hakkıyla destekleyebiliriz.
İnsanın bu noktaya varmak için verdiği mücadelenin temelinde düşünebilmek yatmaktadır. İnsanı İnsan yapan en büyük değerlerden bir tanesi de düşünebilmektir. Bu nedenle özgürce düşünebilme hakkı, yaşama hakkından sonra gelen ve en önemli haklardan biridir” dedi.
Yeni nesillerin insan hakları konusunda bilinçlenmesinin önemine işaret eden Başkan Sandalcı, “Bu tür özgürlükçü, adaletçi düşüncelerin bireye küçük yaştan itibaren eğitim süresi içinde bilinçli bir şekilde aşılanması gerektiğine değinerek yaşama hakkı verilmiş dünyadaki tüm insanların 10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasını kutluyorum” diye konuştu. - iha