Açılışa Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İlhami Ortekin 5 yıl içerisinde Aydın"da sivil ve resmi kuruluşlar ile işbirliği içerisinde pek çok önemli faaliyet yaptıklarını belirterek “Bir şehre yol, üst geçit ve teleferik yapabilirsiniz. Zaten bunları biz yaptık. Ama o şehrin kültürüne, eğitimine ve çocuklarına yatırım olmazsa o şehir beton yığınından ibaret olur. Belediye olarak Milli Eğitim Bakanlığımıza destek projelerimiz sürüyor. Bugün de İnternet Evimizi hizmete açıyoruz. Çocuklarımız burada Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği yetkililerin nezaretinde internet ortamında kendilerini geliştirebilecekler.Amacımız bu internet yuvalarını mahalle konaklarında da hayata geçirmek. Çocuklarımız burayı kullanmak için bir üyelik kartı alacak. Okul başkanlarına imzalatacaklar. Benim imzamın ardından diledikleri gibi buradan yararlanabilecekler” dedi.
Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı ise konuşmasında öğrencilerden çok çalışmalarını isteyerek kendilerinin öğrencilerin eğitim alanındaki imkanlarını geliştirmek için hizmetlerinde olduklarını vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve öğrenciler hep birlikte İnternet Evi"nin kurdelesini keserek açılışını yaptılar. Belediye Başkanı İlhami Ortekin kurdelenin kesilmesinin ardından öğrencilerin hemen bilgisayar başına geçerek internete girmelerini istedi.