Aydın’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birim tarafından öğrencilere ‘Değerler Üretimi Projesi’ uygulanacak.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada 2010-2011 ikinci öğretim yılından itibaren her eğitim-öğretim yılında değerlerimizle ilgili çalışmalar yapılacağı belirtilirken; “Öğrencilerimizin yeterliliklerini artırmak ve bunların davranışlarına yansımasını sağlamak amacıyla ilimizdeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarının bütün sınıf ve şubelerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ARGE Birimi tarafından yürütülen Değerler Eğitimi Projesi uygulanacaktır” dedi.
Valilikten yapılan açıklamada değerler ile ilgili biligiler verildi. Açıklamada, “Eğitim sistemimiz öğrencilerimize; bilgi, beceri, tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, sağlıklı, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, temel ve insani değerleri kazanmış iyi insan, iyi vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak görevini de üstlenmiştir. Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan; gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan; bireyi ve toplumu risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal ve manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılması da değerler eğitimini oluşturmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ‘Değerler Eğitimi’ çalışmalarının hedefinin, değerlerini davranış haline getiren bireyler yetiştirmek ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak olduğu belirtilirken; “Değerler eğitimi; ahlâki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alanlarda uygun duyarlılıklar geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi içerir. Değerler eğitimi ile aynı zamanda bireysel ve toplumsal korunmayı sağlamak amaçlanmaktadır. Bu gerekçelerle, ailede başlayıp okulda devam etmesi gereken değerler eğitiminin planlı ve düzenli bir şekilde yürütülmesi maksadıyla hazırlanan Değerler Eğitimi Yönergesi 23/03/2011 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Bu bağlamda, İlimizdeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarının yönetici ve rehber öğretmenleri, ekte verilen program dâhilinde Değerler Eğitimi Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı’na katılacaklardır” denildi.