Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Söke Fatma Tüzzehra Orhun Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Turan Danışık ile projede görev alan 3 öğretmen ve öğrenci katıldı.
Düzenledikleri “Beni Yaşat” projesi hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Hüsnü Demirtaş, hemşirelik bölümünde okuyan öğrencilerle hastanelerde uygulamalı eğitimler yaptıklarını söyledi. Bu eğitimler sırasında öğrencilerin karşılaştıkları hastalar arasında en çok organ bağışı bekleyen kişilerden etkilendiklerini belirten Demirtaş, “Organ bağışı bekleyen hastalar için ne yapabileceğimiz düşüncesinden yola çıkarak, bu projeyi başlatmayı düşündük. İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkılarıyla 15 Aralık 2007 tarihinde başlayan çalışmalarımız sırasında başta kamu kuruluşları olmak üzere ilçe merkezindeki iş yerleri ve esnafları dolaştık. Görüşmelerimizin çoğundan olumlu sonuç aldık. 22 Ocak 2008 tarihine kadar aradan geçen 37 gün içinde 705 kişinin organ bağışı yapmasını ve gerekli belgeleri doldurmalarını sağladık. Bu proje ile organ bağışı bekleyenlerin sesi olmayı ve vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirmeyi hedefledik” dedi.
Öğrencilerden gelen teklif üzerine yetkililerle görüşerek çalışmaları başlattıklarını açıklayan Okul Müdürü Turan Danışık da, kampanya sırasında başta İlçe Kaymakamlığı olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden çok destek gördüklerini beyan etti. öğrencilerin böylesine hayati bir konuda çalışma yapmasının gurur verici olduğunu savunan Danışık, “Amacımız hem öğrencileri hem de vatandaşları bilinçlendirmekti. Projenin amacına ulaşmış olması ve çok sayıda organ bağışında bulunulması bizi çok mutlu etti. Halktan da bu konuda çok olumlu tepkiler aldık. Benzer çalışmaların yurt genelinde yayılmasının umutla organ bekleyen hastalara daha fazla katkı sağlayacağını ve daha çok kişinin hayata döndürüleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından Vali Mustafa Malay ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu tarafından projede görev alan öğretmen ve öğrencilere plaketleri verildi.