Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencilerinin başlattığı çevre kirliliği çalışmaları kapsamında Esra Karakaya Anadolu Lisesi Konferans Salonu"nda düzenlenen konferansa Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Belediye Meclis Üyeleri Figen Cevrem Gürsoy, Özlem Aydın ve Şehriban Karakış, Okul Müdürü Osman Günaydın ile Didimli bayanlar ve öğrenciler katıldı.
Konferansta konuşan Didim Belediyesi Katı Atık Toplama Tesis Sorumlusu Halim Apaydın, bu çalışmadan dolayı Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencilerini kutladı. Apaydın, “Bu çalışma örnek bir çalışma. Maalesef doğamız, çevremiz birçok etkenden dolayı kirleniyor. Çıkan savaşlarda atılan bombalar, doğa bıraktığımız kirli atıklar, ekolojik dengenin bozulması bunların hepsi farklı birer etken olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca evlerde, işyerlerinde lavabolara döktüğümüz sıvı atık yağlarda doğamızı kirletiyor. Bu sıvı yağlar toprak altında yeraltı suları ile bulaşıyor. Bu nedenle düzenlenen bu konferans bu anlamda önemli” dedi.
Sıvı atık yağlarla ilgili olarak bilgiler veren Çevre Mühendisi Burcu Türkmen de, çevre kirliliğini anlatan bir slayt gösterisi eşliğinde sunumunu yaptı. Türkmen, “Bitkisel Atık yağlar çevreye verdiği zarar çok büyük, Örneğin; 1 litre sıvı atık yağ, 1 Milyon metreküp suyu kirletiyor. Türkiye"de her yıl 3,5 milyon ton ham bitkisel yağ kullanıyor. Ne kadar az yağ kullanırsak, o kadar çevreye verdiğimiz zarar azalır. Bu nedenle bu konuda duyarlılık önemli” diye konuştu.