İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın makamında gerçekleşen ziyarete Özel Yesevi Koleji Müdürü Özkan Akman, Özel Yesevi Koleji öğrencilerinden Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatları"nda mansiyon ödülü kazanan Ebubekir Çekmek ile TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyatları"nın birinci aşamasını geçmeyi başaran Kübra Akgüç ve aynı olimpiyatta büyük bir başarı gösteren Jale Demir isimli öğrenciler katıldı.
Ziyarette öğrencilerinin elde ettiği başarılar hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Özkan Akman, Akdeniz Üniversitesi Matematik Olimpiyatları"nın TBİTAK tarafından düzenlenen olimpiyatlardan sonra ikinci büyük matematik olimpiyatı olduğunu söyledi. Bu yılki organizasyonda öğrencilerinin mansiyon ödülü almış olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Akman, “Şimdiye kadar Aydın"dan hiçbir öğrenci bu olimpiyatta derece elde edememiş. Bunu başardığımız için çok mutluyuz ve bu dereceği ileriki yıllarda daha iyi noktalara taşımak istiyoruz” dedi.
Öğrencilerinin TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyatları"nda da büyük bir başarı gösterdiğinin altını çizen Akman, “Öğrencilerimizden Kübra Akgüç, yurt genelindeki ortaöğretim kurumundan 500"e yakın öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda birinci aşamayı başarıyla geçerek, ikinci aşamaya katılacak 120 öğrenci arasında yer aldı. Jale Demir isimli öğrencimiz ise aynı olimpiyatlarda gösterdiği başarısıyla üst sıralarda yer aldı. Olimpiyatların ikinci bölümünde başarılı olan ve son dört kişilik takımın içerisinde yer alacak öğrenciler Türkiye"yi uluslar arası biyoloji olimpiyatlarında temsil edecek. Kalan süre içerisinde olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanarak ilk dört kişi arasında kalabilmek için mücadele edeceğiz. Bu olimpiyatlarda ikinci aşamaya geçebilen Ege Bölgesi"ndeki 4 okuldan birisi olmak bizi gururlandırıyor. Okul olarak olimpiyat etkinliklerine çok önem veriyoruz” diye konuştu.
Elde ettikleri başarılardan ötürü Yesevi Koleji öğrencileri ve idarecilerini kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, Yesevi Koleji"nin Aydın genelindeki 96 ortaöğretim kurumundan bir tanesi olduğuna işaret etti. Aydın"ın eğitim alanında başarıya susamış bir il olduğuna dikkat çeken Dindar, “Başarıya susayan Aydın"ımızı elde ettiğiniz bu başarılarla gururlandırdınız. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sizleri çok daha iyi yerlerde görmeyi her zaman arzu ederiz. Öğretmenleriniz de sizlerin daha iyi noktalara ulaşabilmeniz için var güçleriyle yaptıkları olumlu çalışmalarla sizlere destek oluyorlar. Maddi boyutunu bir yana bırakarak manevi olarak ellerinden gelen tüm gayreti sizin için harcıyorlar. İlimizde böyle başarılı öğrenci sayısının çoğalmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, olimpiyatlarda dereceye giren Yesevi Koleji öğrencileri tek tek kutlarken, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.