Kıbrıs Caddesi"nde gerçekleşen açılışa Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ,Belediye Başkanı Haluk Alıcık,Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü ve birçok işadamı katıldı.
Açılışta konuşan Kaymakam Yıldız, “Nazilli de güzel etkinlikler yapılmakta, Nazilli halkı sorunlar karşısında birlik beraberlik duygusuna sahip insanlarımız ve özellikle nazilli kadınları bu konuda çok duyarlı kadınlarımıza, dernek üyelerimize ve burada yardıma gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”dedi.
Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek Başkan Yardımcısı Ayşe Yılmaz, “Derneğimiz, vefalı hanımlarımızın katkılarıyla düzenlediği kermesten elde ettiği geliri, geleceğimizin ümidi öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimi için kullanılacaktır. Şu anda 100 üniversite öğrencisine aylık 150 TL burs veriyoruz. Gelecek eğitim-öğretim yılındaki hedefimiz bu burs sayısını 150 öğrenciye çıkarmaktır. Bu kapsamda Kardelen Eğitim Derneği olarak, pırıl pırıl bir neslin yetişmesi umuduyla çaba harcayan tüm dayanışma dönülülerimize yürekten teşekkür ederiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç birlikte kesti. Daha sonra kermesi gezen protokol, tezgahlardan alışveriş yaptı.