Zafer İlköğretim Okulunda Karne Programına katılan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, öğrencilerin tatili nasıl geçirmeleri ve velilerin öğrencilere nasıl davranması konusunda uyarılarda bulundu.

Nazilli genelinde 27 bin öğrenci karne alarak tatile girerken, bin 700 öğretmen de 16 günlük sömestr tatiline başladı. Öğretmen ve öğrenciler 08 Şubat"ta ders başı yapacak. Bu dönemki karne alma töreni Zafer İlköğretim Okulu"nda yapıldı. Öğrencilere karnelerini Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Okul Müdürü Faik Tekcan ve Öğretmenlerden aldılar.

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Karne programında yaptığı konuşmasında; “Nazilli ve çevresinde binlerce öğrencimiz karne almanın sevincini yaşadı. Yüzlerce çocuğumuz ise üzüldü. Ailelerimiz bu çocuklarımıza yarı yıl tatilinde gerekli desteği vererek çalıştırmalı. Çoğu başarılı işadamları öğrenciliğinde kötü giden derslerinde ailelerinden aldığı destek sayesinde başarıya ulaşmış. Bizim çocuklarımız da başarılı olabilir. Gayret ve düzenli çalışma ile olmayacak bir şey değildir. Eğitime önem vermemiz gerekmektedir. Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaktır. Biz bu amaçla çocuklarımıza daha iyi ve imkanı bol olan bir Eğitim Merkezi yapma amacındayız. Nazilli 5 Eylül, Ahmet Yesevi ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okullarını yıkıp bu alanları satarak. Şehitler Parkının altında bulunan Arazimizde her sınıfta 20-25 öğrenci olacak şekilde bir Eğitim Kompleksi kurmak amacındayız. Bu okulumuza spor tesisleri ve yüzme salonları olacak şekilde bir kolej havasında Devlet Okulu yapma amacındayız. Yapmak istediğimiz projenin gerçekleşmesi halinde Nazilli"nin SBS başarısının artacağına inanıyorum” dedi.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; “ Nazilli genelinde 10 bin ortaöğretim, 17 bin ilköğretim olmak üzere 27 bin öğrencimiz karne aldı. Öğrencilerle birlikte bin 700 öğretmenimizde tatile girdi” dedi.

Ercan, tatile giren öğrencilere dinlenmeleri ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunurken velilere de şu uyarılarda bulundu: “Öğrencilerimiz notları velilerin istediği gibi olmayabilir ya da öğrencilerimiz başarısız olduğu dersler olabilir. Öğrencilere kötü davranmayalım. Onları karşımıza alıp konuşalım. Başarısız oldukları derslerde çocuklarımıza yardımcı olalım” dedi.

Okula Tekerlekli sandalye ile gelen 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Fetihan Tarhan, karnesinin iyi olması ve Teşekkür Belgesi almanın mutluluğunu yaşarken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ın ilköğretim okullarına yolladığı lunapark bileti hediyesi ile mutluluğunun arttığını ve yarı yıl tatilinde lunaparka gideceğini söyledi./iha