TRAKYA Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki O.Ö., kaldığı aparttaki dairesinde bileklerini kesip intihar girişiminde bulundu. Odada yangın çıkarken, Ö. balkondan daireye giren itfaiye ekipleri tarafından ağır yaralı olarak çıkarılarak hastanede tedavi altına alındı. Apartta kalan diğer öğrenciler, yangın ikaz alarmı, yangın merdiveni ve yangıın söndürme tüpü olmayınca yönetime tepki gösterdi.
 
Olay, dün saat 21.30 sıralarında  meydana geldi. 35 daireli 150 öğrencinin kaldığı apartta öğrenciler ölümden döndü. Trakya Üniversitesi öğrencisi O.Ö., kaldığı ev arkadaşının dışarıda olduğu sırada bunalım sonucu jiletle bileklerini kesti. Belirlenemeyen bir nedenle ardından da odada bulunan eşyaları yaktı. Çevredekiler itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verirken, yükselen çığlık seslerini duyan ve yangın olduğunu gören apartta yaşayan diğer öğrenciler hemen dışarıya çıktı.
  
KAPIYI KİLİTLEMİŞ 
 
Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, O.Ö.’nün ev arkadaşından aldığı anahtar ile dairenin kapısını açmaya çalıştı. Ancak O. Ö. kapıyı içeriden kilitleyince ekipler alevlerin yükseldiği birinci kattaki daireye balkondan girerek yangına müdahale etti. Odada alevlerin arasında baygın yatan O.Ö.’yü dışarıya çıkartılarak Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
 
ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ
 
Apart sahibinin verilen sözleri yerine getirmediğini ve kendilerinin can güvenliğinin olmadığını iddia eden öğrenciler, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Apartta yangın merdiveni, yangın ikaz alarmı ve yangın söndürme tüpü yok. Yangın bütün apartı sarabilir ve bizde yaralanabilirdik" diye tepki gösterdiler. Zaman zaman öğrenciler ile apart sahibi arasında tartışmalar yaşandı. Yangının ardından aparttaki çok sayıda öğrenci arkadaşlarını evine giderken, bazı öğrencilerin aparttan ayrılmak için yönetime başvurduğu öğrenildi. 
 
Polis ekipleri yangın merdiveni, yangın ikaz alarmı ve yangın söndürme tüpü olmadığı belirledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor