Aydın"da 1993-94 eğitim-öğretim sezonunda hizmete açılan Özel Yesevi Koleji bilim, spor ve sanatsal alanlardaki yarışmalarda elde ettiği derecelerle ilin yüz akı oldu. Okul Salonu"nda düzenlenen törenle 2007-2008 eğitim öğretim sezonunda Aydın, Türkiye ve Dünya genelinde yapılan yarışmalarda dereceye girerek Aydın"ın ve ülkemizi en iyi temsil eden 18 öğrenci ödüllendirildi.
Ödül törenine Aydın Valisi Mustafa malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Müftü Hıdır Bayrak, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Törende ABD"de düzenlenen ve dünyanın 50 ayrı ülkesinden 401 projenin katıldığı yarışmada 2. seçilen Burak Can ve Onur Demir"in projesi yoğun ilgi gördü. Aydın Valisi Mustafa Malay, atık lastiklerin preslenerek kullanılması sonucu oluşturulan depreme dayanıklı duvar projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Törenin açılışında konuşan Özel Yesevi Koleji Müdürü Özkan Akman, okul olarak öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninde çok iyi diyalog sağlandığını ve öğrencilerin komple yetişmesi konusunda emek sarf ettiklerini söyledi. Okul olarak ÖSS"de yüzde 99 başarı sağladıklarını, yerleştirmede ise başarılarının yüzde 85"in üzerinde olduğunu kaydeden Okul Müdürü Özkan Akman, “Geçen yıl ÖSS sınavında ülke genelinde ilk 100 öğrenci arasında 6, ilk bin öğrenci arasında da 17 öğrencimiz yer aldı. Değişik dallarda Aydın birincisi olduk. Artık il derecelerini alıştık ve bizler için sırdan bir hal oldu. Kendimizi ülke ve dünya çapındaki derecelere odakladık” dedi.
Özel Yesevi Koleji"nin başarılarının kendilerini onurlandırdığını ve kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da başarılarından dolayı, öğrencilerle birlikte öğretmen ve velileri kutladı. Ödül törenine katılan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ise değişik yarışmaklarda dereceye giren tüm öğrencileri ödül verdi.
"ÇAĞDAŞLAŞMANIN YEGANE YOLU EĞİTİMDEN GEÇER”
Aydın"ın adını başarı ile söz ettiren herkesi kutladığını kaydeden Aydın Valisi Mustafa Malay, eğitim sistemindeki yanlışlar nedeniyle daha önceki dönemlerde çocukların ezber yapan robot gibi yetiştirildiğini söyledi. Şu anda proje üretilemediği Avrupa"dan gelen bir çok hibe kredinin kullanılamadığını üzülerek belirtmek zorunda kaldığını ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay “Bizleri bu güzel günü yaşattıkları için başta Özel Yesevi Koleji Öğrencileri olmak üzere, öğretmen ve velileri tebrik ediyorum. Çağdaşlaşmanın yegane yolu eğitimden geçer. Ama bu eğitim robot yetiştiren bir eğitim değil, ezberden uzak, düşünen proje üreten bir eğitimdir. Maalesef eğitim sistemindeki yanlışlıklar nedeniyle eski kuşaklardan proje hazırlayacak bürokrat bulunamıyoruz. İyi proje hazırlayabilsek Avrupa"dan hibe kredi alacağız. Ancak proje hazırlayanların sayısı da yok denecek kadar az. Ama gençlerimiz bu şekilde yetiştirilirse Türkiye"nin geleceği daha aydınlık olacaktır” dedi.
Vali Mustafa Malay konuşmasının ardından tüm öğrencileri kutlayarak, Amerika"da yapılan yarışmada hazırladıkları projeleri ile dünya 2."si olan Burak Can ve Onur Demir"i altınla ödüllendirdi. Törene katılan protokol üyeleri günün anısına başarılı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.