Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu"nun öğrencilerini yaz tatillerinde yurt dışına götürmesi artık geleneksel hale geldi. 4 yıldır yapılan organizasyonlarla sömestr ve yaz tatillerini yurt dışında geçiren öğrenciler bu yılda İngiltere"nin Başkenti Londra"da hem tatil yapacak hem de İngilizcelerini geliştirecek.
Tatilin daha verimli geçmesi amacıyla bu tür organizasyonları düzenlediklerini belirten okul idaresi öğrencilerin yurt dışında kendi yaşıtlarından oluşan ve değişik ülkelerden gelen öğrencilerle oluşturulan karma sınıflarda İngiliz ya da Amerikan öğretmenlerce verilen dersler sayesinde İngilizce"yi kaynağından öğrendiğini belirtti. Ayrıca öğrencilerin dersten arta kalan zamanlarda gidilen ülkeyi gezerek tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek kültürlerinin geliştiği bildirildi.
Globalleşen dünyada İngilizce"nin her kapıyı açan bir anahtar rolüne sahip olduğunu, bu yüzden de öğrencilerin İngilizce"yi bir ders olarak görmediklerini belirten Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Alkın, “Bu sebeple dili bizzat yaşayarak öğrenmek için bu tür fırsatların her zaman değerlendiriyoruz. Eğitim amaçlı yurt dışı gezileri okulumuzda geleneksel hale geldi. Daha önceki yıllarda değişik Avrupa ülkelerini gitmiştik. Bu yıl da İngiltere"ye gidiyoruz. Londra"da bulunan Kingstreet College ile yaptığımız anlaşma sonucu öğrencilerimiz bu okula gidecek. Yıl boyunca sınavlara hazırlanmak için yoğun bir şekilde ders çalışan öğrencilerimiz İngilizce"lerini ilerletmenin yanında Londra"daki tarihi ve turistik yerleri gezerek dolu dolu bir tatil geçirme imkanına sahip olacaklar” dedi.