Kütahya’daki depremin merkez üssü olan Simav’da artçı şoklar nedeniyle vatandaşlarda korku ve panik hâkim. Depremin ardından ikinci geceyi de çadırkentte ve ilçenin spor salonunda geçiren depremzedeler, psikolojik destek talebinde bulunuyor. Çadırkentte kurulan LYS ve SBS çadırlarında öğrenciler sınav hazırlıklarını sürdürmeye çalışıyor. 
Deprem sonrasında Simavlıların büyük bir bölümü ilçenin fuar alanında kurulan çadırkente yerleşti. Günün ilk saatlerinden itibaren çadırkentte Kızılay’ın kurduğu seyyar mutfakların önünde kuyruk oluşuyor. Sabah kahvaltıları, bir tas çorba ve plastik bardakta çay... Emekli İbrahim Kızılçam ve eşi Hatice endişeli: “Sabaha kadar uyumadık. Geceyi 4 aile birlikte geçirdik. Kahvaltıda sadece çorba var. Buranın acilen afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Hükümetten gelen olmadı.” Bir başka çadırkent sakini esnaf Ramazan İlgün ise “Şu anda en büyük sorun su ve ekmek. Başta çocuklar olmak üzere herkesin de psikolojisi bozuk” diyor. Bir başka çadırdan Ünzile Aktaş, çocukların çok etkilendiğini söylüyor: “Oğlum iki gündür uyuyamıyor. Acil psikolojik destek lazım.”
Çadırkentte dün yaklaşan LYS ve SBS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin ders çalışabilmesi için Valilik kararıyla iki çadır kuruldu. YGS’de Türkiye genelinde ilk 13 bin aday arasında yer almayı başaran Ömer Faruk Yıldırım, bir yandan çadır kurulmasına yardım ederken bir yandan da şunları anlatıyor: “LYS’ye az bir zaman kaldı. Ne zaman evlerimize gideceğimiz belli değil. Valiliğe başvurduk. Ders çalışabileceğimiz bir ortam istedik. En büyük ihtiyacımız sessizlik.” YGS’de ilk 20 bin arasında yer alan Nurçin Akke de ‘çadır okul’u çok istediklerini belirterek, “Deprem çalışma düzenimizi de altüst etti. Afet bölgesi ilan edilirse, ek puan verileceği belirtiliyor” diyor. 
Depremzedelerin bir bölümü de ilçenin kapalı spor salonunda yerleşmiş durumda. Hasta ve yaşlıların bulunduğu kapalı spor salonu sakinleri, özellikle sağlık hizmeti alamamaktan şikâyetçi. İl Sağlık Müdürü Kamil Türkmen’se “Gezici ekiplerle sağlık hizmetini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Şu an için önemli bir eksik yok. Çocuklara öncelik veriyoruz” diyor.