Öğrenciler tarafından “Baba Rektör” olarak anılan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, geri verdiği lüks makam aracının parasıyla 200 öğrenciye burs verilmesini sağladı.

Prof. Dr. Tuncer görevine kısa bir süre önce başlamasına rağmen öğrenciler tarafından “Baba Rektör” olarak anılıyor. Öğrencilere ve problemlerinin çözümüne büyük önem veren Tuncer, ilk olarak aylık toplantı uygulamasını başlattı. Öğrencilerle her ay bir araya gelen Prof. Dr. Tuncer bu sayede sorunları ilk ağızdan dinledi.

YEMEK FİYATLARI

Öğrencilerden gelen istek üzerine yemek fiyatları 1 liraya indirildi. Final sınavları döneminde sabah saatlerine kadar çay ve çorba verilmesi, bu hizmet karşılığında öğrencilerden ücret alınmaması sağlandı. Yemekhaneden "bedava" faydalanan ihtiyaç sahibi öğrenci sayısı bin, ulaşım bursundan yararlanan öğrenci sayısı da 500 kişiye çıkarıldı. Hacettepe’yi öğrenciler için mükemmel yapmaya kararlı olan Prof. Dr. Tuncer, aylık toplantılarının yanı sıra mail adresini paylaşarak öğrencilerle sıcak iletişimi devam ettiriyor.

Öğrenci merkezli açılımlarının devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Tuncer’in öğrencilere en önemli tavsiyesi ise, “Kaba kuvvet kullanmadan istediğiniz düşünceyi savunabilirsiniz. Siz ne derseniz deyin, ben sizi seviyorum” oldu.
Prof. Dr. Murat Tuncer, lüks makam aracını da geri göndererek bunun yerine 200 öğrenciye burs verilmesini istedi. Bu sayede 200 öğrenci burs alma imkanına kavuştu. Öte yandan Hacettepe’deki öğrenci merkezli açılımların yanında Üniversite Hastanesi'nde de önemli işlere imza atılıyor. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde son 3 ayda 12 böbrek ve 3 kalp nakli gerçekleştirildi. Bir hastaya da yüz nakli yapıldı.