Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Aydın Şubesi tarafından, öğrenciler yararına Cumhuriyet Balosu düzenlendi.
Akarsu Park işletmesinde düzenlenen baloya, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, Aydın Belediye Meclis Üyesi Altan Güney ve çok sayıda davetli katıldı.
Baloda konuşan Dernek Başkanı Dr. Eralp Atay, geceden elde edilen gelirle üniversite öğrencilerine burs verileceğini belirtti.
Cumhuriyetin değerlerinin tartışıldığı bir ortamda Cumhuriyet Balosunu gerçekleştirdiklerini söyleyen Atay, şöyle konuştu:
''ÇYDD'nin amacı Atatürk ilke ve kazanımlarının korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, çağdaş insan ve çağdaş toplum yaratılmasıdır. Dernek kurucumuz rahmetli Türkan Saylan, 1989 yılında sanki Türkiye'nin geleceğini görürmüş gibi bu amaç doğrultusunda derneğimizi kurmuştur. ÇYDD, şu anda toplumun önderliğini yapmaktadır.''
Atay, Aydın Şubelerinin 10 ay önce kurulduğunu ve Kuşadası ile Söke hariç 15 ilçeyi kapsadığını ifade ederek, 10 aylık süre zarfında çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Dernek faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini aktaran Atay, Aralık ayında tiyatro ve sinema sanatçısı Rutkay Aziz'i Aydın'a getirerek, bir söyleşi düzenleyeceklerini kaydetti.
Konuşmanın ardından pasta kesilirken, Türk bayrakları eşliğinde 10. Yıl Marşı okundu.
Balo, daha sonra müzikli eğlence ile devam etti.